Industry

Fiesta de Cine: Φέρνοντας τους θεατές ξανά στις αίθουσες της Ισπανίας

στα 10

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά οι Ισπανοί διανομείς δοκιμάζουν να αυξήσουν τα εισιτήρια, με μια τριήμερη γιορτή για το σινεμά.

Fiesta de Cine: Φέρνοντας τους θεατές ξανά στις αίθουσες της Ισπανίας

Και μοιάζει να τα καταφέρνουν. Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο θεατές έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή στο τριήμερο του Fiesta de Cine που δίνει την δυνατότητα να δεις όσες ταινίες θέλεις μέσα σε εκέινες τις τρεις μέρες πληρώνοντας το σημαντικά μειωμένο εισιτήριο των 2.90 Ευρώ για κάθε μια.

Το 90 τοις εκατό των κινηματογράφων της Ισπανίας, 2.924 αίθουσες θα συμμετέχουν φέτος στην γιορτή που θα λάβει χωρά από 21 έως τις 23 Οκτωβρίου και θα δώσει τη δυνατότητα στους θεατές να δουν ταινίες όπως το «Captain Phillips», το «Gravity», ή το «The Butler».

Με τα νούμερα του box office να βρίσκονται σε πτωτική πορεία για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Ισπανία, και η πρόσφατη αύξηση του ΦΠΑ των εισιτηρίων σε 21% που προξένησε την οργή των Ισπανών κινηματογραφιστών, η επιτυχία της φετινής «γιορτής» αποκτά μεγαλύτερη σημασία για ολόκληρη την βιομηχανία.

Το υπουργείο πολιτισμού, η ένωση των αιθουσαρχών, των παραγωγών και των διανομέων της Ισπανίας στηρίζουν την διοργάνωση, η οποία ακούγεται σαν μια εξαιρετική ιδέα που θα μπορούσε να αποτελέσει μια ένεση και στα εισιτήρια των ελληνικών κινηματογράφων, που βρίσκονται και αυτά σε ανάλογη μοίρα.