Φεστιβάλ / Βραβεία

Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Μαΐου 2017 στο Μέγαρο Μουσικής

στα 10

Ενα μπαράζ νέων εμπειριών, ήχου-εικόνας και εναλλακτικών δράσεων για όλες τις ηλικίες στο Μέγαρο Μουσικής. σε μια συμπαραγωγή του Ιονίου Πανεπιστημιού σε συνεργασία με το Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων.

Flix Team
Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Μαΐου 2017 στο Μέγαρο Μουσικής

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών υποδέχεται για πρώτη φορά, το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Μαΐου 2017, το Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών, δημιουργώντας μια πολυδιάστατη πλατφόρμα από καλλιτεχνικές και εκπαιδευτικές δράσεις στην καρδιά της Αθήνας που φέρνουν, με τον πιο ελκυστικό τρόπο, τις οπτικοακουστικές τεχνολογίες αιχμής κοντά στο ευρύ κοινό, αλλά και στους ειδικούς της βιομηχανίας της εικόνας-ήχου, στους φοιτητές, στους νέους και στα παιδιά.

Το διήμερο αυτό, το Μέγαρο θα γεμίσει από ακουστικές και οπτικές εμπειρίες που θα καλύψουν τους περισσότερους χώρους του νέου κτηρίου, από την κεντρική είσοδο, τις κεντρικές σκάλες, τις Αίθουσες Banquet και Αλεξάνδρα Τριάντη, την MC3, τον Νέο Εκθεσιακό Χώρο μέχρι τις Αίθουσες Συνεδρίων 1, 2, 4, 7. Εκεί θα φιλοξενηθούν εκθέσεις, προβολές, συναυλίες, ειδικά εργαστήρια, ομιλίες και masterclasses.

Το Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Κύκλου Γέφυρες (Γέφυρες Τεχνών) που διευθύνει ο Δημήτρης Μαραγκόπουλος. Πρόκειται για συμπαραγωγή του ΜΜΑ με το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας, το Εργαστήριο Hλεκτροακουστικής Μουσικής Έρευνας και Eφαρμογών του Τμήματος Μουσικών Σπουδών (ΕΡΗΜΕΕ) και το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου. Το διήμερο πραγματοποιείται επίσης σε συνεργασία με το Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων και με τη χορηγία της COSMOTE.

Μέσα από αυτό το εντυπωσιακό μπαράζ ήχου και εικόνας, το Μέγαρο στοχεύει στη δημιουργία ενός θεσμού-σημείου αναφοράς για τις σύγχρονες ψηφιακές οπτικοακουστικές τέχνες, στην ανάδειξη της συνέργειας τέχνης και επιστήμης καθώς και στην καλλιέργεια μιας νέας κουλτούρας και μιας πολυεπίπεδης δημιουργίας στον ελληνικό ψηφιακό χώρο.

Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Μέσων

Το Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων, συμμετέχει στο Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών με ένα πρόγραμμα προβολών ταινιών animation ελλήνων καλλιτεχνών, οι οποίες έχουν προβληθεί και βραβευτεί σε προηγούμενες διοργανώσεις του Animasyros. Κατά κύριο λόγο, οι ταινίες αυτές δημιουργήθηκαν από τους καλλιτέχνες, στο πλαίσιο των σπουδών τους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Τέλος, οι προβολές πλαισιώνονται από τις δύο ταινίες τεκμηρίωσης του Animasyros 7.0 & 9.0. Το making of του Animasyros 7.0 δημιουργήθηκε από φοιτητές και αποφοίτους του τμήματος Εικόνας & Ήχου του Ιονίου Πανεπιστημίου. Το πρόγραμμα αυτό θα προβάλλεται στο Νέο Εκθεσιακό Χώρο του Μεγάρου (Άνω) συνεχόμενα από τις 11.00 έως τις 23.00 και τις δύο ημέρες.

Στο πλαίσιο των δράσεων του Φεστιβάλ, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να εξοικειωθεί με διαδραστικές οπτικοακουστικές εγκαταστάσεις, έργα animation και video art, τρισδιάστατες χαρτογραφικές προβολές (projection mapping), ηχητικά περιβάλλοντα, διαδραστικά και ηχητικά παιχνίδια (audio games). Τιμώμενα πρόσωπα είναι η διεθνούς φήμης video artist, Eija-Liisa Ahtila, το έργο της οποίας θα εισαγάγει το κοινό στην εποχή της ψηφιακής τεχνολογίας, και μάλιστα μέσα από μια κλασική κινηματογραφική μηχανή προβολής 35 mm! Προβάλλονται επίσης δημιουργίες των φημισμένων animation καλλιτεχνών Barry Purves και Theodore Ushev καθώς και καταξιωμένων δημιουργών αλλά και νέων δημιουργών του χώρου. Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει ακόμη εργαστήρια, masterclasses και ομιλίες γύρω από την τέχνη, την τεχνολογία και την αισθητική της video art και του animation (Τέχνη & Ψηφιακός Πολιτισμός). Tα εργαστήρια είναι ανοιχτά στο κοινό και έχουν ως αντικείμενο τη δισδιάστατη και τρισδιάστατη εμψύχωση (2D& 3D animation), τις διαδραστικές οπτικοακουστικές τεχνολογίες (interactive audiovisual platforms), τις χαρτογραφικές προβολές στον χώρο (projection mapping) και την έρευνα γύρω από ψηφιακά υβριδικά υλικά.

Παράλληλα, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ παρουσιάζονται έργα ηλεκτροακουστικής μουσικής σε ένα ειδικά σχεδιασμένο πολυκαναλικό σύστημα ηχητικής διάχυσης που προσφέρει στο κοινό μια μοναδική ακροαματική εμπειρία.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για τις τιμές εισιτηρίων, τις προβολές και τις δράσεις του Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Μέσων στην επίσημη σελίδα του Μεγάρου Μουσικής στο Facebook.

Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Μέσων