Buzz

Λέξεις από Σελιλόιντ: Νέο Εργαστήριο Κριτικής Κινηματογράφου στο Fårö

στα 10

Το Fårö ξεκινά από τις αρχές του νέου έτους ένα νέο εργαστήριο κριτικής κινηματογράφου σε συνεργασία με τον κριτικό κινηματογράφου Γιάννη Καντέα - Παπαδόπουλο.

Flix Team
Λέξεις από Σελιλόιντ: Νέο Εργαστήριο Κριτικής Κινηματογράφου στο Fårö

Το Fårö Creative Learning ξεκινά μια νέα συνεργασία με τον κριτικό κινηματογράφου Γιάννη Καντέα - Παπαδόπουλο. Μαζί του, θα μάθουμε να ερμηνεύουμε μια ταινία με τα αντίστοιχα θεωρητικά εργαλεία αλλά και να ντύνουμε με τις κατάλληλες λέξεις τα συναισθήματα και τις σκέψεις που προκύπτουν από αυτή.

Στις συναντήσεις του εργαστηρίου τους, πέρα από τη λογική της αξιολόγησης ενός φιλμ, θα δοθεί έμφαση στην κατανόηση και την ερμηνεία μιας ταινίας, αλλά και στους τρόπους που τα συναισθήματα και οι σκέψεις που γεννιούνται κατά τη διάρκεια της θέασης μπορούν να μεταφραστούν στο χαρτί. Ακόμη, θα εξετασθούν οι διαφορετικές μορφές κινηματογραφικής κριτικής, ο τρόπος με τον οποίο η στάση της επηρεάζει άμεσα το δημόσιο διάλογο, αλλά και πώς οφείλει να παίρνει μέρος σε αυτόν.

Στο πέρας των συναντήσεων συζητάμε για τους πολλαπλούς ρόλους μίας ή ενός σύγχρονου κριτικού κινηματογράφου, που μέσω των κειμένων της/του για το σινεμά κάνει πράξη την «αρμονική συνύπαρξη πάθους και διαύγειας» (Ζαν Ντουσέ), όντας ταυτόχρονα ο άνθρωπος «που δρα ανάμεσα στο θεατή και το διαφημιστή» (Πολίν Καέλ). Επιπλέον, σημαντικό κομμάτι του εργαστηρίου θα αφορά τους τρόπους που μια ταινία αποκαλύπτει πράγματα που ενυπάρχουν αδιόρατα γύρω μας ή στην ανθρώπινη ψυχολογία, μελετώντας συγγραφείς όπως οι Mark Fisher, Susan Sontag και James Baldwin.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε αρχάριες/αρχάριους αλλά και έμπειρες και έμπειρους ενδιαφερόμενους, με μοναδική προϋπόθεση την αγάπη για το γράψιμο και το σινεμά.

Επικοινωνήστε με το Fårö Creative Learning στο info@faro.gr για να λάβετε την πιο αναλυτική περιγραφή των συναντήσεών τους.

info

Διάρκεια: 8 συναντήσεις
Ημερομηνία Eναρξης: Παρακευή 14 Ιανουαρίου 2022
Ωρες Διεξαγωγής: 19:00 - 21:00
Κόστος Διδάκτρων (16 ώρες):
175€ (+24% Φ.Π.Α.)
150€ (+24% Φ.Π.Α.) για φοιτητ@ και κατόχους κάρτας ανεργίας

  • Οι συναντήσεις μας θα γίνουν δια ζώσης, διατηρώντας κάθε επιφύλαξη ανάλογα με τα μέτρα κατά της πανδημίας
  • Δίνεται η δυνατότητα παρακολούθησης εξ αποστάσεως