Buzz

Εχουμε πρώτες εικόνες από τη «Μικρή Γοργόνα» της Σοφία Κόπολα!

στα 10

Οχι στ' αλήθεια. Το γνωστό σατιρικό site «Funny or Die» έφτιαξε ένα mocu-trailer για το πώς φαντάζεται ότι η Σοφία Κόπολα θα πλησιάσει το μύθο της «Μικρής Γοργόνας».

Εχουμε πρώτες εικόνες από τη «Μικρή Γοργόνα» της Σοφία Κόπολα!

Ολοι γνωρίζουμε ότι η Σοφία Κόπολα εστιάζει το φακό της σε ιστορίες ενηλικίωσης. Συνήθως, οι πρωταγωνίστριές της είναι κορίτσια. Koρίτσια που μεγαλώνουν και ψάχνουν τον εαυτό τους. Κορίτσια που μεγάλωσαν και δεν τον βρήκαν ποτέ. Οπότε οι ανεπιβεβαίωτες ακόμη φήμες που τη θέλουν να αναλαμβάνει την κινηματογραφική μεταφορά της «Μικρής Γοργόνας» του Χανς Κρίστιαν Αντερσεν, μοιάζουν απόλυτα ενταγμένες στο εφηβικό σύμπαν της φιλμογραφίας της. Ο μύθος θέλει την έφηβη κόρη, απόκοσμη και μοναχική στο βυθό της, να ερωτεύεται έναν άντρα κι έναν κόσμο που δεν μπορεί να έχει. Οπως και όλες σχεδόν οι ηρωίδες της Κόπολα, οι οποίες συνδυάζουν την ενηλικίωση με την απώλεια.

Ομως, πώς θα άφηνε η κόρη του Φράνσις τη σήμα κατατεθέν σφραγίδα της στην κινηματογράφηση, την ατμόσφαιρα, τους χαρακτήρες, την μουσική επένδυση; Τι ύφος, τι διαλόγους, τι τραγούδια θα έντυναν τα πλάνα της;

Φαίνεται πώς το funny or die, το σατιρικό site που κάνει πλάκα με τη χολιγουντιανή επικαιρότητα, δε θα άφηνε την ευκαιρία να μας δείξει πώς οι συντάκτες του φαντασιώνονται την Μικρή Γοργόνα της Κόπολα - με την ονειρική διεύθυνση φωτογραφίας, τα νωχελικά πλάνα, τους αφαιρετικούς διαλόγους, την τρυφερή διάθεση, τον υποτονικό ρομαντισμό. Την ποπ ηλεκτρισμένη μουσική.

Δείτε λοιπόν το βίντεο, στο οποίο πρωταγωνιστούν οι Ανα Σοφία Ρομπ κι ο Ιβαν Πίτερς, και... γελάστε με την καρδιά σας. Ελπίζουμε να αναγνωρίσει και η Κόπολα το καλοπροαίρετο χιούμορ και να κάνει το ίδιο.