Industry

Εγκρίσεις ελληνικών προτάσεων από το Eurimages - Ιούνιος 2021

στα 10

Το ευρωπαϊκό ταμείο Eurimages συνεχίζει την ενίσχυση του ελληνικού σινεμά.

Flix Team
Εγκρίσεις ελληνικών προτάσεων από το Eurimages - Ιούνιος 2021

Το ευρωπαϊκό ταμείο Eurimages ανακοίνωσε τις εγκρίσεις χρηματοδοτήσεων ευρωπαϊκών συμπαραγωγών που αποφάσισε κατά την 163η συνεδρίασή του στις 25.06.2021. Ένα ελληνικό κινηματογραφικό σχέδιο ταινίας μεγάλου μήκους και δύο ξένα, στα οποία συμμετέχουν μειοψηφικά Έλληνες παραγωγοί, ενισχύονται σημαντικά. Συγκεκριμένα:

Το «Γιάντες» της Πέννυς Παναγιωτοπούλου ενισχύεται με το ποσό των 130.000 ευρώ. Το σχέδιο αυτό βρίσκεται ανάμεσα στις προεγκρίσεις που ανακοίνωσε πρόσφατα το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, χρηματοδοτούμενο με το ποσό των 140.000 ευρώ. Το «Γιάντες» είναι συμπαραγωγή Ελλάδος, Γαλλίας και Γερμανίας.

To «Γιάντες» είναι η τρίτη ταινία μυθοπλασίας της Πέννυς Παναγιωτοπούλου μετά το «Δύσκολοι Αποχαιρετισμοι: Ο Μπαμπάς Μου» του 2002 (Ειδική Μνεία από την Οικουμενική Επιτροπή, Βραβείο Ανδρικού Ρόλου) και το «September» του 2013 (Διαγωνιστικό Τμήμα Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι).


Το ελληνοαλβανικό «A Cup of Coffee and New Shoes On», στο οποίο συμμετέχει η ελληνική εταιρεία Graal, ενισχύεται με το ποσό των 110.000 ευρώ. Το ΕΚΚ είχε ήδη εγκρίνει χρηματοδότηση ύψους 20.000 ευρώ για το σχέδιο αυτό στο πλαίσιο του μειοψηφικού του προγράμματος.

Το «The Invisible Fight», στο οποίο συμμετέχει η ελληνική Neda Film της Αμάντας Λιβανού, ενισχύεται με το ποσό των 360.000 ευρώ. Πρόκειται για συμπαραγωγή Εσθονίας, Ελλάδος και Λεττονίας. Γυρίσματα της ταινίας θα πραγματοποιηθούν και στη χώρα μας. Η ανεύρεση τοποθεσιών για αυτά έχει ενισχυθεί από το Hellenic Film Commission του ΕΚΚ μέσω νέου προγράμματος Location Scouting Support Program.

Στην 163η συνεδρίαση του Eurimages εγκρίθηκαν 49 κινηματογραφικά σχέδια μεγάλου μήκους (ανάμεσά τους 6 ντοκιμαντέρ και 3 animation) που χρηματοδοτούνται με το συνολικό ποσό των 10.816.000 ευρώ.


Διαβάστε ακόμη: Οι Αναγνώστες του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου απαντούν στις κατηγορίες για παρατυπία