Industry

Ψηφίζουμε Κέρκυρα για το καλύτερο ευρωπαϊκό κινηματογραφικό location της χρονιάς!

στα 10

To European Film Commission Network (EUFCN) ανακοινώνει το 2ο EUFCN Location Award και η πρόταση του ελληνικού Film Commission ειναι η Κέρκυρα.

Flix Team
Ψηφίζουμε Κέρκυρα για το καλύτερο ευρωπαϊκό κινηματογραφικό location της χρονιάς!

Το βραβείο του Δικτύου των ευρωπαϊκών γραφείων του Film Commission αφορά την την καλύτερη ευρωπαϊκή τοποθεσία για κινηματογραφικά γυρίσματα.

Το EUFCN αποτελείται από 90 μέλη από 30 χώρες, τα οποία προωθούν τις ευρωπαϊκές τοποθεσίες για οπτικοακουστικές παραγωγές. Ο διαγωνισμός υλοποιείται σε συνεργασία με το Cineuropa. Πέρσι το Δίκτυο γιόρτασε την 10η επέτειο του με μια εκδήλωση στο Ευρωκοινοβούλιο, όπου και θέσπισε το βραβείο.

Η πρόταση του Hellenic Film Commission (μέλος του EUFCN) του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (EKK) είναι για φέτος η Κέρκυρα, ένα από τα προστατευόμενα μνημεία της Ελλάδας από την UNESCO, όπου γυρίστηκε η εξαιρετικά δημοφιλής τηλεοπτική σειρά των βρετανικών καναλιών ITV και PBS «The Durrells» (1ος-4ος κύκλος επεισοδίων).

Διαβάστε ακόμη: Το «The Little Drummer Girl» που δεν είδαμε

The Durrels

Εως τις 30 Νοεμβρίου 2018, το κοινό μπορεί να επισκεφθεί την πανευρωπαϊκή τετράγλωσση πλατφόρμα Cineuropa και να ψηφίσει. Οπως αναφέρει και η ανακοίνωση του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, πέρα από την ευχαρίστηση να βοηθήσουν το μέρος που αγαπούν να κερδίσει τον τίτλο της «Καλύτερης Ευρωπαϊκής Κινηματογραφικής Τοποθεσίας», όσοι και όσες συμμετέχουν στην ψηφοφορία μπορούν να διεκδικήσουν τριήμερη διαμονή για δύο άτομα, στην τοποθεσία που θα κερδίσει το βραβείο. Ο νικητής θα επιλεγεί με κλήρωση, μεταξύ αυτών που θα συμμετέχουν στην ψηφοφορία, από το EUFCN και το Cineuropa.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το Hellenic Film Commission εδώ.

The Durrells