Φεστιβάλ / Βραβεία

Ετοιμο το press page των Αλπεων για τη Βενετία (φωτογραφίες)

στα 10

Λίγες φωτογραφίες ακόμα από τις «Αλπεις» μαζί με τη σύνοψη και τα credits δημοσιεύτηκαν στο δημοσιογραφικό site ατζέντη που χειρίζεται το γραφείο Τύπου της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου στο φεστιβάλ Βενετίας. Σας τις παρουσιάζουμε και μετράμε τις μέρες αντίστροφα...

Ετοιμο το press page των Αλπεων για τη Βενετία (φωτογραφίες)

«From the director of the Oscar-nominated Dogtooth» («από τον σκηνοθέτη του υποψήφιου για Οσκαρ Κυνόδοντα») υπογράφει στο τέλος η σελίδα των «Αλπεων» στο δημοσιογραφικό site του Ρίτσαρντ Λόρμαν, ατζέντη που έχει αναλάβει το international press του Γιώργου Λάνθιμου στη Βενετία.

Σας παραθέτουμε τα επίσημα στοιχεία της ταινίας και τις φωτογραφίες που τα συνοδεύουν, ενώ περιμένουμε με ανυπομονησία να δούμε την ταινία ανάμεσα στη φετινή πραγματική αφρόκρεμα της παγκόσμιας κινηματογραφίας που θα παρελάσει στο κόκκινο βενετσιάνικο χαλί. Ο Γιώργος Λάνθιμος καλείται να εντυπωσιάσει τον Πρόεδρο Ντάρεν Αρονόφσκι (κι αν υπάρχει ένας αμερικανός σκηνοθέτης που μπορεί να αντιληφθεί το στυλ των Λάνθιμου-Φιλίππου είναι ο Αρονόφσκι) σ' ένα line up που, ομολογουμένως, είναι από τα καλύτερα και τα πιο ανταγωνιστικά των τελευταίων χρόνων.

Εμείς καταθέτουμε την εμπιστοσύνη μας στο ταλέντο της ομάδας και απλά χαιρόμαστε που είμαστε μέρος (ισότιμα και περήφανα) αυτής της μεγάλης κινηματογραφικής γιορτής.

Αλπεις / Alps

Σύνοψη

Μια νοσοκόμα (Αγγελική Παπούλια), ένας τραυματιοφορέας (Αρης Σερβετάλης), μια γυμνάστρια (Αριάν Λαμπέντ) και ο προπονητής της (Τζόνι Βεκρής) έχουν δημιουργήσει μια παράνομη επιχείρηση «αντικατάστασης νεκρών προσώπων» που ονομάζεται «Αλπεις». Αναλαμβάνουν με την ανάλογη αμοιβή, να υποδύονται ανθρώπους που έχουν πρόσφατα πεθάνει, προκειμένου να κάνουν τα πράγματα πιο εύκολα για τους συγγενείς, τους φίλους και τους συναδέλφους των νεκρών. Ο αρχηγός της ομάδας, ο τραυματιοφορέας, θέλει να τον αποκαλούν «Mont Blanc». Τα μέλη της ομάδας είναι υποχρεωμένα να ακολουθούν τους κανόνες και τις προσταγές του αρχηγού. Ολοι υπακούουν, εκτός από τη νοσοκόμα.

Credits

Σκηνοθεσία: Γιώργος Λάνθιμος

Σενάριο: Ευθύμης Φιλίππου, Γιώργος Λάνθιμος

Παραγωγοί: Αθηνά Τσαγγάρη, Γιώργος Λάνθιμος

Head of Production: Μαρία Χατζάκου / HAOS FILM

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Χρήστος Βουδούρης

Μοντάζ: Γιώργος Μαυροψαρίδης

Hχος: Λέανδρος Ντούνης

Σκηνικά: Αννα Γεωργίαδου

Κοστούμια: Θάνος Παπαστεργίου, Βασιλεία Ροζάνα

Διάρκεια: 99΄

Ελλάδα, 2011

Επίσημη έξοδος στην Ελλάδα: 27 Οκτωβρίου 2011 από την Feelgood