Buzz

Το «Drive-Away Dolls» του Ιθαν Κοέν θα είναι η πρώτη ταινία μιας λεσβιακή b-movie τριλογίας

στα 10

Αυτό αποκάλυψαν ο Ιθαν Κόεν και η σύζυγός του και συν-σεναριογράφος της ταινίας Τρίσια Κουκ, οι οποίοι φαίνεται πως θα επικεντρωθούν πάνω σε αυτές για τα επόμενα χρόνια.

Το «Drive-Away Dolls» του Ιθαν Κοέν θα είναι η πρώτη ταινία μιας λεσβιακή b-movie τριλογίας

Ο Τζόελ Κοέν μπορεί να σκηνοθέτησε την δική του εκδοχή του «Μάκβεθ» του Σαίξπηρ στην ταινία «The Tragedy of Macbeth», τώρα ήρθε η σειρά του Ιθαν να κάνει τα δικά του, σκηνοθετώντας ένα τρελό λεσβιακό roadtrip movie με τίτλο «Drive-Away Dolls».

Στην ταινία, η οποία είχε παλιότερα τον τίτλο «Drive-Away Dykes», πρωταγωνιστούσαν οι Μάργκαρετ Κουόλι, Τζεραλντίν Βισγούαναθαν, Πέδρο Πασκάλ, Ματ Ντέιμον, Μπιλ Καμπ, Κόλμαν Ντομίνγκο και Μπίνι Φέλντστιν και φαίνεται πως ο Ιθαν Κοέν φαίνεται πως έχει μεγάλα σχέδια γι’ αυτή, μιας και σκοπεύει να την κάνει τριλογία.

Μιλώντας στο Collider ο Ιθαν Κοέν και η σύζυγός του και συν-σεναριογράφος της ταινίας Τρίσια Κουκ περιέγραψαν την ταινία ως μια λεσβιακή b-movie τριλογία. «Δουλεύαμε πάνω από 20 χρόνια σε αυτή την λεσβιακή b-movie τριλογία. Δεν ήταν πραγματικά μια τριλογία, αλλά η ιδέα ήταν να γράψω τρεις queer b-movie ταινίες που πάντα πίστευα ότι θα κάθονταν στο συρτάρι και τα παιδιά μας θα τις έβλεπαν μια μέρα όταν θα ήταν μεγάλα και θα γελούσαν. Και να τώρα που γυρίσαμε μια από αυτές», δήλωσε η Κουκ.

Διαβάστε ακόμα: Πρώτο τρέιλερ για το λεσβιακό road trip «Drive-Away Dolls» του Ιθαν Κοέν

drive away dolls

Και ο Κοέν πρόσθεσε «και έχουμε ήδη άλλη μια γραμμένη. Το πρόβλημα με το να γράφεις δύο σενάριο είναι ότι τότε είσαι υποχρεωμένος να γράψεις κι ένα τρίτο γιατί κανείς δεν κάνει μόνο δύο. Πρέπει να κάνεις μια τριλογία. Δεν ξέρω καν τη λέξη για δύο που αντιστοιχεί σε μια τριλογία.» Πάντως ο Κοέν σκοπεύει να εστιάσει την προσοχή του στις υπόλοιπες δυο ταινίες και να τις γυρίσει αμέσως μετά.

Το σενάριο ακολουθεί την Τζέιμι, ένα η οποία θρηνεί για έναν ακόμη χωρισμό με μια φίλη της αλλά και τη πιο σεμνή φίλη της, την Μάριαν, που χρειάζεται απεγνωσμένα να απελευθερωθεί. Αναζητώντας ένα νέο ξεκίνημα, οι δυο τους ξεκινούν ένα αυτοσχέδιο road trip στο Ταλαχάσι, αλλά τα πράγματα γρήγορα στραβώνουν όταν στην πορεία συναντούν μια ομάδα ανίκανων εγκληματιών.

Η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αίθουσες της Αμερικής στις 22 Σεπτεμβρίου, αλλά πριν ίσως την δούμε να κάνει την πρεμιέρα της σε κάποιο από τα μεγάλα φεστιβάλ, όπως εκείνα του Τορόντο, της Βενετίας ή του Τελιουράιντ.

drive away dolls