Industry

Σώστε τα δάση από την ΕΡΤ

στα 10

Θα μπορούσε να είναι ανέκδοτο - αλλά είναι ένα trivia που προκαλεί κλαυσίγελω. Διαβάστε πόσο χαρτί καταναλώνεται για την υποβολή κινηματογραφικών φακέλων στην ΕΡΤ.

Σώστε τα δάση από την ΕΡΤ

Μάς ήρθε από τον παραγωγό Κωνσταντίνο Μωριάτη και το παραθέτουμε αυτούσιο. Αναφέρεται στην απαραίτητη υποβολή κινηματογραφικών προτάσεων σε χαρτί, σε αντίτυπα ισάριθμα με τα μέλη της επιτροπής που θα τις εξετάσει. Γελάστε, κλάψτε, αλλά ας σκεφτεί σοβαρά η διοίκηση της ΕΡΤ την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων, σώζει δέντρα, χρήματα και... τη σύγχρονη εικόνα της.

Κι όμως στην ψηφιακή εποχή το σινεμά στην Ελλάδα ξεπαστρεύει δάση! Από την τριμελή επιτροπή της ΕΡΤ του 2010 για τη χρηματοδότηση των κινηματογραφικών ταινιών περάσαμε στην 7μελή του 2016. Αρα έχουμε και λέμε: Οι 145 κατατεθημένοι φάκελοι σεναρίων -παραγωγής αναπαράχθηκαν σε αντίτυπα Χ7 μέλη = 1.015 συνολικά αντίτυπα Χ 120 σελίδες μέσο όρο = 121.800 σελίδες Α4. Το κάθε νορβηγικό έλατο παράγει 8.000 σελίδες Α4. Αρα η επιτροπή κινηματογράφου της ΕΡΤ (βερσιόν Λάμπης Ταγματάρχης - ΣΥΡΙΖΑ) που συνεδρίασε προχθές έχει ήδη ξεπαστρέψει 15 νορβηγικά έλατα! Σώστε τα δάση από την ΕΡΤ...

Διαβάστε περισσότερα για τη θεσμική κινηματογραφική επικαιρότητα: