Buzz

Eros Beyond: 2 ελληνικά ερωτικά θρίλερ, ένα κοινό εισιτήριο στο Ιδρυμα Κακογιάννη

στα 10

Ενα σαββατοκύριακο, δύο ερωτικές ταινίες που προκάλεσαν αντιδράσεις, ένα κοινό εισιτήριο. Στο Ιδρυμα Κακογιάννη το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Απριλίου, ο Δημήτρης Παναγιωτάτος («Εραστές στη Μηχανή του Χρόνου») και ο Δημήτρης Αθανίτης («Καμιά Συμπάθεια για τον Διάβολο») παρουσιάζουν ο ένας την ταινία του άλλου και συνομιλούν με το κοινό.

Flix Team
Eros Beyond: 2 ελληνικά ερωτικά θρίλερ, ένα κοινό εισιτήριο στο Ιδρυμα Κακογιάννη

Δύο ταινίες για τον έρωτα που όταν προβλήθηκαν είχαν προκαλέσει αντιδράσεις παρουσιάζονται σε director’s cut και ενιαίο πρόγραμμα, στο Ιδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη αυτό το σαββατοκύριακο. Το «Καμιά Συμπάθεια για τον Διάβολο» (1997) του Δημήτρη Αθανίτη και οι «Εραστές στη Μηχανή του Χρόνου» (1990) του Δημήτρη Παναγιωτάτου θα προβληθούν σε 35άρι φιλμ, παρουσία των δημιουργών τους οι οποίοι θα συζητήσουν με το κοινό.

Το «Καμιά Συμπάθεια για το Διάβολο», με πρωταγωνιστές την Λένα Κιτσοπούλου (που είχε κερδίσει και το βραβείο γυναικείας ερμηνείας στα Κρατικά Βραβεία εκείνης της χρονιάς) και τον Κώστα Καζανά, είναι ένα ακραίο ερωτικό δράμα ανάμεσα σ' έναν ταμία που ερωτεύεται μία σερβιτόρα που μόλις αποφυλακίστηκε και την ακολουθεί στην κόλαση.

Οι «Εραστές στη Μηχανή του Χρόνου» που κέρδισαν δύο Κρατικά Βραβεία το 1991 και παρουσιάσθηκαν στα Φεστιβάλ Μόντρεαλ και Αβοριάζ, ακολουθούν μία γυναίκα που μετά τη συνεύρεσή της με έναν άγνωστο ξαναβρίσκει το χαμένο της ερωτισμό.

Οι δύο ταινίες θα προβληθούν με εννιαίο εισιτήριο (3 ευρώ).

Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα του σαββατοκύριακου:

Σάββατο 6 Απριλίου:

  • 20.00: «Εραστές στη Μηχανή του Χρόνου»
  • 21.30: «Καμιά Συμπάθεια για τον Διάβολο»

Κυριακή 7 Απριλίου:

  • 20.00: «Καμιά Συμπάθεια για τον Διάβολο»
  • 21.30: «Εραστές στη Μηχανή του Χρόνου»