Industry

Εργαστήρι: «Χειροποίητο» Ντοκιμαντέρ στο Ινστιτούτο Goethe της Αθήνας

στα 10

7 σπουδαίες ντοκιμαντερίστριες μιλούν για το έργο τους και μοιράζονται αποσπάσματα από τις δημιουργίες τους.

Flix Team
Εργαστήρι: «Χειροποίητο» Ντοκιμαντέρ στο Ινστιτούτο Goethe της Αθήνας

Επιστροφή στην κάμερα στυλό του Αλεξάντρ  Αστρίκ και στον ανεξάρτητο κινηματογράφο της Mάγια Ντερέν.


Επτά ντοκιμαντερίστριες μιλούν για το έργο τους και μοιράζονται αποσπάσματα από τις δημιουργίες τους, που αναφέρονται άλλοτε άμεσα και άλλοτε υπαινικτικά στο θέμα της ετερότητας, της ξενότητας ή της φυγής. Συζητούν για τα εμπόδια, τις αποτυχίες αλλά και τις ευεργετικές επιδράσεις της δημιουργίας, όταν κάνουν ταινίες μόνες τους ή με ένα μικρό συνεργείο.



Το workshop απευθύνεται σε όλες τις νέες/νέους κινηματογραφιστές που θέλουν να γυρίσουν μια ταινία μόνες τους/μόνοι τους, αλλά διστάζουν. Και σε όλες/όλους τους σκηνοθέτες ή μη που θέλουν να μοιραστούν μια συζήτηση για τα εμπόδια και το θάρρος στη δημιουργία.



ΣυμμετέχουνΜαριάννα Κακαουνάκη, Αιμιλία Μηλού, Νατάσα Μπλάτσιου, Σοφία Ντώνα, Δάφνη Τόλη, Μύρνα Τσάπα, Χριστίνα Φοίβη. 

Τη συζήτηση συντονίζει η Εύα Στεφανή (σκηνοθέτης, εικαστικός, καθηγήτρια στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του ΕΚΠΑ)

Το workshop πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου προφορικής ιστορίας Archiv der Flucht  [Αρχείο Φυγής] την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021, 18:30 - 20:30, Goethe-Institut Athen, Ομήρου 14-16

Είσοδος ελεύθερη, απαραίτητη δήλωση συμμετοχής στο τηλ.: 210 3661004 ή στο email: Prog-athen@goethe.de | Η είσοδος θα γίνεται με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.
Συνιστάται η διενέργεια self-test πριν την εκδήλωση.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site του Ινστιτούτου Goethe.