Buzz

Επιτέλους «Stoker»! Πρώτες εικόνες από τη νέα ταινία του Παρκ Τσαν-γουκ

στα 10

Πέρασε ένας χρόνος σχεδόν απ' όταν ξεκίνησαν τα γυρίσματα του «Stoker», της πρώτης αμερικάνικης ταινίας του Παρκ Τσαν-γουκ. Επιτέλους μπορούμε να δούμε κάποια πρώτα πλάνα.

Επιτέλους «Stoker»! Πρώτες εικόνες από τη νέα ταινία  του Παρκ Τσαν-γουκ

Ισως ο πιο συναρπαστικός σκηνοθέτης που ξεπήδησε τα τελευταία χρόνια από το γόνιμο έδαφος της Νότιας Κορέας, ο Παρκ Τασν-γουκ έχτισε το ονομά του κι ένα φανατικό κοινό στη Δύση, κυρίως με το «Old Boy» αλλά κι ολόκληρη την «τριλογία της εκδίκησής» του.

Ενώ το αμερικάνικο ρημέικ του «Old Boy» γυρίζεται ήδη από τον Σπάικ Λι, ο ίδιος ο Παρκ Τσαν-γουκ θα δοκιμάσει τα νερά της αμερικάνικης αγοράς, με ένα φιλμ που τα πρώτα πλάνα του αρκούν για να μας ενθουσιάσουν.

Το τρέιλερ θα κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα, αλλά το «Enteratinment Tonight» έχει τα πρώτα πλάνα του «Stoker» - της ταινίας που μοιάζει να χτίζει μια βαθιά ανησυχητική ατμόσφαιρα και μια υπόκωφη αγωνία και ερωτική ένταση.

Η Μία Γουασικόφσκα είναι μια έφηβη με θέματα, που γίνονται χειρότερα όταν πεθαίνει ο πατέρας της. Η επιστροφή του θείου της που υποδύεται ο Μάθιου Γκουντ, μάλλον δεν θα της κάνει καλό, αφού ο γοητευτικός αλλά σκοτεινός συγγενής μοιάζει να σαγηνεύει εξίσου την νεαρή ηρωίδα και την μητέρα της που υποδύεται η Νικόλ Κίντμαν.

Κι αν αυτό δεν είναι αρκετό, στην μικρή τους πόλη μια σειρά από ανθρώπους αρχίζουν να εξαφανίζονται μυστηριωδώς και όλα δείχνουν ότι ο θείος, έχει κάτι να κάνει με αυτό.

Το φιλμ του Παρκ Τσαν-γουκ θα βγει στις αίθουσες της Αμερικής την 1η Μαρτίου του 2013. Οσο για τα επόμενα σχέδια του Παρκ Τσαν-γουκ, προφανώς θα τον κρατήσουν για τα καλά στη Δύση: μόλις ανακοινώθηκε ότι η επόμενη ταινία του θα είναι το «Corsica 72» (ένα γκανγκστερικό δράμα για δυο φίλους στην Κορσική της δεκαετίας του 70, από τους οποίους ο ένας γίνεται μέλος της μαφίας), ενώ υπάρχουν ακόμη δυο projects στα σκαριά - το γουέστερν «The Brigands of Rattleborge» και το ρημέικ του «Τσεκουριού» του Κώστα Γαβρά. Τα δύο τελευταία όμως, δείχνουν προς το παρόν να καθυστερούν...