Φεστιβάλ / Βραβεία

Επίσημη (και κακή) αφίσα για τα 84α Οσκαρ!

στα 10

Δεν χρειάζεται να γνωρίζεις πολλά για την τέχνη των πόστερ για να καταλάβεις πως η φετινή αφίσα της 84ης απονομής των βραβείων Οσκαρ φτιάχτηκε στο...πόδι.

Επίσημη (και κακή) αφίσα για τα 84α Οσκαρ!

Ο συλλογισμός της Ακαδημίας για τη φετινή της αφίσα ήταν πολύ απλός: βρείτε πέντε-έξι ταινίες που να θυμίζουν στο ευρύ κοινό τι σημαίνει oscar quality, κάντε τις φωτογραφίες τους ασπρόμαυρες για να φέρνουν έναν αέρα κλασικής αξίας και τοποθετήστε τις μέσα σε κύκλους λάμψης που μοιάζει να ακτινοβολεί ένα ολόχρυσο αγαλματάκι που βρίσκεται σε πρώτο πλάνο.

Αν, όμως, για κάποιους θα ήταν πρόβλημα ποιες ταινίες να διαλέξει κανείς από τις 84 απονομές για να χωρέσουν στις ελάχιστες θέσεις της αφίσας, η λύση δόθηκε με τη λογική της άρπας - κόλλας και του «παίξε σταθερά να μην χανόμαστε». Εξηγούμαστε. Ο συλλογισμός της Ακαδημίας ήταν επίσης πολύ απλός: σίγουρα «Καζαμπλάνκα» και «Οσα Παίρνει ο Ανεμος», Τζέιμς Ντιν και Ράσελ Κρόου για τα κορίτσια, ένα μιούζικαλ - μα ποιο άλλο; - βάλε τη «Μελωδία της Ευτυχίας», σίγουρα Μάρλον Μπράντο και Τομ Χάνκς και κάτι για την τρίτη ηλικία («Ο Σοφέρ της Κυρίας Ντέιζι»).

Τι κι αν ο «Γίγας» δεν κέρδισε ποτέ του το Οσκαρ καλύτερης ταινίας; Και τι κι αν εκτός από την «Καζαμπλάνκα», όλες οι υπόλοιπες ταινίες ήταν έγχρωμες; Σημασία έχει να γράφεται ευδιάκριτα η ημερομηνία και η ώρα προβολής της απονομής. Οσο για το σλόγκαν που σκέφτηκαν οι υπεύθυνοι «Celebrate the movies in all of us» ας μείνει καλύτερα ασχολίαστο.

Αγαπημένη μας Ακαδημία, θα δούμε με τρέλα τα Οσκαρ όχι όμως εξ αιτίας αυτής της αφίσας!

Tags: Oscars 2012