Buzz

Επίθεση Ισλαμιστών σε τηλεοπτικό σταθμό που πρόβαλε το «Περσέπολις»

στα 10

Η αστυνομία της Τυνησίας συνέλαβε 50 περίπου Ισλαμιστές, ο οποίοι επιχείρησαν να βάλουν φωτιά σε τηλεοπτικό σταθμό που πρόβαλε το πολυβραβευμένο animation δράμα «Περσέπολις» των Μαρζάν Σατραπί και Βενσάν Παρανό.

Επίθεση Ισλαμιστών σε τηλεοπτικό σταθμό που πρόβαλε το «Περσέπολις»
Αυτή η σκηνή του Θεού που συνομιλεί με το μικρό κορίτσι εξόργισε τους Ισλαμιστές.

Το βίαιο περιστατικό έγινε πριν από λίγες μέρες και συγκεκριμένα την Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου. Αμέσως μετά την προβολή του «Περσέπολις» από τον τηλεοπτικό σταθμό της Τυνησίας Nessma TV, εκατοντάδες ισλαμιστές άρχισαν να κυκλώνουν το κτίριο και να φωνάζουν συνθήματα τιμωρίας και εκδίκησης προς τους «βλάσφημους».

Ο Υπουργός Εσωτερικών Χισέμ Μεντέμ δήλωσε στα διεθνή ειδησιογραφικά δίκτυα ότι οι αστυνομικές δυνάμεις σταμάτησαν τους διαδηλωτές λίγο πριν βάλουν φωτιά στα γραφεία του τηλεοπτικού σταθμού, συλλαμβάνοντας 50 από αυτούς. «Υπήρξαν απώλειες αλλά δε θα ήθελα να δώσω στοιχεία πριν τα εξακριβώσω» είπε.

Ο Πρόεδρος του Nessma TV, Νεμπίλ Καρού, μίλησε με νούμερα: «300 περίπου εξοργισμένοι ισλαμιστές επιτέθηκαν στα γραφεία μας και επιχείρησαν να τα κάψουν...»

Εκπρόσωπος του «μοντέρνου» ισλαμικού κόμματος «Ennahda» καταδίκασε την επίθεση κατά του σταθμού και την αποκάλεσε «μεμονωμένο περιστατικό». Μόνο που δεν ήταν και τόσο μεμονωμένο.

Σε άλλη πλευρά της Τύνιδας, έξω από το πανεπιστήμιο της πόλης, η αστυνομία συγκρούστηκε με ισλαμιστές που διαμαρτύρονταν για το νέο δικαίωμα των γυναικών να μην καλύπτουν με πέπλο το πρόσωπο τους και να εγγράφονται στο πανεπιστήμιο. Οι αστυνομικές δυνάμεις (περίπου 100 αστυνομικά αυτοκίνητα και μερικές εκατοντάδες ειδικών μέσων καταστολής συγκεντρώθηκαν στην περιοχή) χρησιμοποίησαν δακρυγόνα για να διαλύσουν τους διαδηλωτές, οι οποίοι επιτέθηκαν με μαχαίρια, γκλομπ και πέτρες.

Κι επειδή ζούμε σε πονηρές εποχές να ξεκαθαρίσουμε ότι το flix μεταδίδει την είδηση και την καταδικάζει ως ένα ακόμα περιστατικό που οποιαδήποτε θρησκόπληκτη εμμονή φυτιλιάζει τις μάζες, ενώ ταυτόχρονα τυφλά και προπαγανδιστικά καθοδηγεί τους λαούς να παρεξηγούν την τέχνη, να βιαιοπραγούν και να φανατίζονται. Χριστιανοί, ορθόδοξοι, καθολικοί, ισλαμιστές κανείς δεν είναι αθώος στο παιχνίδι της εξουσίας και της πόρρωσης των λαών.