Buzz

«Enfant Terrible»: Η κινηματογραφική βιογραφία του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ είναι έτοιμη

στα 10

Το τρέιλερ της ταινίας του Οσκαρ Ρέλερ έρχεται στην επέτειο των 75 χρόνων από τη γέννηση του τρομερού παιδιού του γερμανικού σινεμά.

«Enfant Terrible»: Η κινηματογραφική βιογραφία του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ είναι έτοιμη

Το «Enfant Terrible», σε σκηνοθεσία του Οσκαρ Ρέλερ (ο θεωρούμενος - αν και όχι κάτι περισσότερο από απλά θορυβώδης - ως «αντισυμβατικός» σεναριογράφος και σκηνοθέτης που μετέφερε στο σινεμά τα «Στοιχειώδη Σωματίδια» του Μισέλ Ουελμπέκ) και σενάριο του ίδιου και του Κλάους Ρίχτερ (συνσεναριοργάφος του Ρέλερ στο «Jew Suss» που ήταν υποψήφιο το 2010 για τη Χρυσή Αρκτο στη Berlinale), διασχίζει τον ταραγμένο βίο και την ακόμη πιο ταραγμένη πολιτεία του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ, ξεκινώντας από την εκτόξευσή του στο διεθνές προσκήνιο το 1969 μέχρι και τον πρόωρο θάνατό του σε ηλικία 37 ετών των Ιούνιο το 1982.

Ο Μάρκους Ζϊμερ της Bavaria Filmproduktion δηλώνει: «Το "Enfant Terrible" είναι τη ίδια στιγμή ένας φόρος τιμής και μια ανάλυση ενός μανιακού σκηνοθέτη, οπτικά απαστράπτον και γεμάτο από απίστευτες ερμηνείες, με κεντρική αυτή του Ολιβερ Μασούτσι στο ρόλο του Φασμπίντερ.»

enfant terrible 607

enfant terrible 607

Η ταινία, όπως όλα έδειχναν, θα έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Καννών και θα έβγαινε προγραμματισμένα στις αίθουσες της Γερμανίας στις 19 Μαΐου. Τώρα η έξοδος της ταινίας έχει μεταφερθεί για τον Οκτώβριο.

Το τρέιλερ που παρουσιάζει αποκλειστικά το Screen International, δίνει τα πρώτα δείγματα μιας βιογραφίας που θα συζητηθεί.


enfant terrible 607 poster