Buzz

Ενα τατουάζ απειλεί την έξοδο του «Ηangover II» στην Αμερική

στα 10

Ενα τατουάζ που χρησιμοποιήθηκε χωρίς άδεια του δημιουργού του απειλεί την έξοδο στους κινηματογράφους του «Hangover II», στέλνοντας την Warner Bros. μπροστά στην προοπτική μιας οικονομικής καταστροφής.

Ενα τατουάζ απειλεί την έξοδο του «Ηangover II» στην Αμερική
Το επίμαχο τατουάζ

O Σ. Βίκτορ Γουίτμιλ, ο καλλιτέχνης τατουάζ που ήταν υπεύθυνος για το εμπνευσμένο από την παράδοση της φυλής Μαόρι τατουάζ στο πρόσωπο του Μάικ Τάισον, μήνυσε την Warner Bros. απειλώντας την έξοδο του δεύτερου μέρους του «Hangover» στους κινηματογράφους.

Σε μια σκηνή της ταινίας, ο Στου (Εντ Χελμς) ξυπνάει, φυσικά χωρίς να θυμάται τίποτα με ένα τατουάζ ακριβώς σαν αυτό του Τάισον, γεγονός που ανάγκασε τον Γουίτμιλ να προστατευτεί νομικά αφού όπως υποστήριξε δεν του ζητήθηκε ποτέ η άδεια και δεν συναίνεσε ποτέ στην αναπαραγωγή της δουλειάς του.

Η Warner Bros. από την πλευρά της δήλωσε στο δικαστήριο πως οποιαδήποτε καθυστέρηση στην έξοδο της ταινίας θα σήμαινε ουσιαστικά μια οικονομική καταστροφή και πως η αγωγή του Γουίτμιλ δεν στηρίζεται σε κάποιο προηγούμενο δεδικασμένο. Επίσης οι υπεύθυνοι της εταιρίας δήλωσαν πως η χρήση του τατουάζ γίνεται στα πλαίσια της σάτιρας, γεγονός, όμως, που δεν συμμερίζεται ο ίδιος ο Μάικ Τάισον, ο οποιός πρωταγωνιστεί και στο δεύτερο μέρος της ταίνιας και ο οποίος δήλωσε πως «όλα τα σχέδια που σχετίζονται με το τατουάζ μου και οι φωτογραφίες του τατουάζ μου ανήκουν στον Γουίτμιλ».

Το «Hangover II» είναι έτοιμο για να βγει στις αμερικάνικες αίθουσες την ...Πέμπτη 26 Μαΐου (στην Ελλάδα έχει προγραμματιστεί για τις 2 Ιουνίου) και αν για οποιονδήποτε λόγο ο Γουίτμιλ πετύχει να ακυρώσει την έξοδο του, τότε μπορεί κάποιος να πιστέψει με τυφλά μάτια στην αμερικανική δικαιοσύνη.