Buzz

Ενα δισεκατομμύριο δολάρια για να γίνει ταινία η ζωή του Μωάμεθ!

στα 10

Μια βιογραφία του Μωάμεθ που θα διορθώσει την εικόνα που έχουν οι Δυτικοί για τον Ισλάμ ετοιμάζεται με προδιαγραφές Χόλιγουντ, χρήματα του Κατάρ και σύμφωνα με την παράδοση, χωρίς ούτε ίχνος από τον ίδιο στην ταινία!

Ενα δισεκατομμύριο δολάρια για να γίνει ταινία η ζωή του Μωάμεθ!

Η ταινία που θα αποτελείται από επτά μέρη θα έχει προϋπολογισμό 1 δισεκατομμύριο δολάρια, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Προέδρου της εταιρείας Alnoor Holdings, με έδρα το Κατάρ, που είναι υπεύθυνη για την χρηματοδότησή της.

Το γύρισμα θα γίνει στα Αγγλικά, αλλά η ταινία θα μεταγλωττιστεί και σε πολλές ακόμες γλώσσες προκειμένου «να διορθωθεί η λάθος εικόνα που έχουν οι Δυτικές κοινωνίες για το Ισλάμ, ενώ το σενάριο γράφτηκε με την επιμέλεια του πρώτου στην ιεραρχία της Ενωσης Μουσουλμάνων Πανεπιστημιακών ώστε να είναι πιστό στην ιστορία και τις αρχές του Ισλάμ.

Παραγωγός της ταινίας θα είναι ο Μπάρι Οσμπορν, ένας εκ των παραγωγών του «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών» και η ταινία αναμένεται να διαθέτει όλες τις αρετές ενός χολιγουντιανού blocbuster.

Φυσικά, ο Μωάμεθ - η ιστορία του οποίου κακοποιήθηκε με τραγικά αποτελέσματα από το πρόσφατο «Innocence of Muslims» (διαβάστε περισσότερα εδώ) - δεν θα εμφανίζεται στην ταινία, αφού σύμφωνα με την παράδοση και τους μουσουλμανικούς νόμους απαγορεύεται να αναπαραχθεί η εικόνα του σε οτιδήποτε, από κόμικ μέχρι σινεμά.

Αραγέ, τα περι ταπεινότητας και χαμηλών τόνων που πρσεβεύει ο Μωάμεθ ξεχάστηκαν μπροστά στις δεξαμενές χρήματος που άνοιξαν για τα καλά στο Κατάρ;