Φεστιβάλ / Βραβεία

5 + 1 ταινίες που δεν πρέπει να χάσετε σήμερα και αύριο στο 1ο En Lefko Film Festival

στα 10

Δύο μόνο ημέρες μένουν μέχρι να ρίξει αυλαία το 1ο En Lefko Film Festival. Κάντε πρόγραμμα, διαλέξτε ταινίες...

Flix Team
5 + 1 ταινίες που δεν πρέπει να χάσετε σήμερα και αύριο στο 1ο En Lefko Film Festival

Ενας Βέλγος Γούντι Αλεν, μια δυστοπική Αθήνα, μια «αποκαλυπτική» μουσική περιοδεία, ένα love story φυλακών και ένας καλλιτέχνης με εμμονή στην κέτσαπ. Να μερικές από τις ταινίες του προγράμματος των δύο τελευταίων ημερών του En Lefko Film Festival.

Το 1ο En Lefko Film Festival διεξάγεται από τις 26 Απριλίου μέχρι και τις 3 Μαΐου 2017. Διαβάστε περισσότερα για το πρόγραμμα, τις παράλληλες δράσεις, τα πάρτι και αναζητήστε πληροφορίες για τα εισιτήρια και τις προσκλήσεις για τις προβολές εδώ.

Pirate Party

Pirate Party του Πολ ΜακΚάρθι - 2 και 3 Μαΐου στις 20:00 και στις 21:30 στο Bios - Είσοδος Ελεύθερη

H τετράπτυχη προβολή του «Pirate Party» του Αμερικανού καλλιτέχνη Πολ ΜακΚάρθι (μια προσφορά της Συλλογής του Δ. Δασκαλόπουλου). μια οπτική φαντασμαγορία ενός παρακμιακού και γκροτέσκου οργίου με πολύ αιματηρό κέτσαπ, ανθρώπινα προσθετικά μέλη, αλλόκοτα συμβάντα και πρωταγωνιστές-καρικατούρες όπως ο Οσάμα Μπιν Λάντεν και ο Τζορτζ Μπους σε περίεργες πράξεις αιχμαλωσίας και διαμελισμών.

Je Me Tue A Le Dire 607

Πεθαίνω για Μένα (Je Me Tue à le Dire) του Ξαβιέ Σερόν - 2 Μαΐου στις 17:15 στο Δανό

«Η ζωή βλάπτει σοβαρά την υγεία»: αυτό θα μπορούσε να είναι το μότο της ζωής του Μισέλ. Αποτυχημένος ως ηθοποιός, ανασφαλής ως εραστής και λίγο πιο υποχόνδριος από την αφόρητα δύστροπη μητέρα του, ο ήρωάς μας σκέφτεται τον θάνατο συχνά, σχεδόν με κάθε δυνατή ευκαιρία. Οι σκέψεις του μεταμορφώνονται σε μια υπέροχα στιλιζαρισμένη, ξεκαρδιστική και ήδη πολυβραβευμένη μαύρη κωμωδία, ντεμπούτο του πρωτοεμφανιζόμενου Ξαβιέ Σερόν, ενός Βέλγου Γούντι Aλεν για τη γενιά των millennials.

Ussak 607

Ussak... Χρόνια Μετά του Κυριάκου Κατζουράκη - 2 Μαΐου στις 19:15 στον Δαναό

Σε work in progress πρεμιέρα, η νέα ταινία (μυθοπλασίας) του Κυριάκου Κατζουράκη ολοκληρώνεται μετά από πέντε περίπου χρόνια και αποκαλύπτει το δυστοπικό της σύμπαν σε μια Αθήνα όχι τόσο μακρινή από αυτή στην οποία ζούμε. Στο άμεσο μέλλον, σε μια χώρα που στροβιλίζεται στη ζοφερή δίνη της κρίσης, οι δρόμοι φέρνουν κοντά μια περιπλανώμενη περφόρμερ, μια αινιγματική γυναίκα, έναν πρώην καλλιτέχνη drag και έναν απογοητευμένο, πολιτικά συνειδητοποιημένο ακτιβιστή. Με τους Κάτια Γέρου, Θεοδώρα Τζήμου, Γιάννη Τσορτέκη, Δημήτρη Πουλικάκο. Η προβολή θα γίνει παρουσία του σκηνοθέτη και συντελεστών.

Woodpeckers 607

Τρυποκάρυδοι (Carpinteros) του Χοσέ Μαρία Καμπράλ - 2 Μαΐου στις 19.30 στο Ιντεάλ

O Τζούλιαν βρίσκει την αγάπη και τον λόγο για να ζει κοιτάζοντας κάθε μέρα την Γιανέλι σε απόσταση 150 μέτρων. Eγκλειστοι και οι δυο στις φυλακές του Αγίου Δομίνικου, ζουν μια ιστορία αγάπης αλλιώτικη από τις άλλες, με μια επικοινωνία που βασίζεται αποκλειστικά σε μια ιδιαίτερη νοηματική γλώσσα. H πρώτη ταινία από τη Δομινικανή Δημοκρατία που φτάνει στο Φεστιβάλ του Σάντανς, ένα συγκινητικό love story που εκρήγνυται από τον ερωτισμό που γεννιέται μέσα στο πιο αναπάντεχο μέρος του κόσμου.

Αναζητήστε εδώ το πρόγραμμα προβολών του 1ου En Lefko Film Festival

Un 32 aout sur terre

32 Αυγούστου (Un 32 Août sur Terre) του Ντενί Βιλνέβ - 3 Μαΐου στις 18:00 στο Ιντεάλ

Μετά από ένα ατύχημα που παραλίγο να της στοιχίσει την ζωή, η νεαρή Σιμόν αποφασίζει να αναθεωρήσει τις αξίες της και να αλλάξει τα πάντα. Αφού εγκαταλείψει την καριέρα της ως μοντέλου, θα ζητήσει από τον αιωνίως ερωτευμένο μαζί της, Φιλίπ να την αφήσει έγκυο. Στο ντεμπούτο του από το 1997, ο Ντενί Βιλνέβ θα τους στείλει στην έρημο της Γιούτα, όπου μέσα από χίλιους κινδύνους και αναποδιές θα ψάξουν ένα happy end για τον έρωτά τους. Πτώματα, απειλητικοί ταξιτζήδες κι ένας Αύγουστος που δεν λέει να τελειώσει στην ταινία που έστρωσε το δρόμο για τον υπέροχο σκηνοθέτη του «Μέσα από τις Φλόγες», «Prisoners», «Sicario», «Arrival».

On the Road 607

Η Περιοδεία (The Tour) του Μάικλ Γουίντερμποτομ - 3 Μαΐου στις 23:00 στο Δαναό

Το καλοκαίρι του 2015, η indie rock μπάντα Wolf Alice περιοδεύει επί βρετανικού εδάφους με αφορμή την κυκλοφορία του παρθενικού άλμπουμ “My Love is Cool” - ενός απολαυστικά σκοτεινού ντεμπούτου που θα γνωρίσει την αποθέωση κοινού και κριτικών. Καθώς τα μέλη της μπάντας βρίσκονται αντιμέτωπα με τα ξαφνικά φλας της δόξας, ο σκηνοθέτης Μάικλ Γουιντερμπότομ, που ποτέ δεν έκρυψε την αγάπη του για τη μουσική, τους ακολουθεί κατά πόδας με την κάμερά του. Τρυπώνοντας στην περιοδεία των Wolf Alice σαν ένα ακόμα μέλος του συγκροτήματος, ο έμπειρος σκηνοθέτης πιάνει τις μικρές στιγμές της έκστασης στη σκηνή, της αλληλεπίδρασης με το κοινό και των λεπτών ισορροπιών στις σχέσεις που χτίζονται καθώς η μπάντα “καταπίνει” τα χιλιόμετρα. Επίσημη συμμετοχή στο Φεστιβάλ του Βερολίνου.

Το 1ο En Lefko Film Festival διεξάγεται από τις 26 Απριλίου μέχρι και τις 3 Μαΐου 2017. Διαβάστε περισσότερα για το πρόγραμμα, τις παράλληλες δράσεις, τα πάρτι και αναζητήστε πληροφορίες για τα εισιτήρια και τις προσκλήσεις για τις προβολές εδώ.

En Lefko Film Festival Αφίσα

Διαβάστε αναλυτικά: Ολα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για το πρώτο En Lefko Film Festival