Buzz

Εμπνευση του Ντάνι Μπόιλ για την Τελετή Εναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων: ο Φράνκενσταϊν!

στα 10

Δεν είναι ούτε αστείο, ούτε λογοπαίγνιο. Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο οσκαρικός σκηνοθέτης Ντάνι Μπόιλ ονόμασε το κλασικό ήρωα της Μέρι Σέλεϊ «Φράνκενσταϊν» ως πηγή έμπνευσης στο σχεδιασμό της φιέστας των Ολυμπιακών Αγώνων 2012 που θα πραγματοποιηθούν στο Λονδίνο. Τι έχουν να δουν τα μάτια μας;

Εμπνευση του Ντάνι Μπόιλ για την Τελετή Εναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων: ο Φράνκενσταϊν!

O σκηνοθέτης των «Slumdog Millionaire» και «127 Ωρες» ρωτήθηκε πρόσφατα σε συνέντευξή του τι στοιχεία τον ενέπνευσαν για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2012, στην οποία χρήζει Καλλιτεχνικός Διευθυντής. Η απάντησή του ξάφνιασε άπαντες: σχεδιάζοντας την φιέστα είχε στο νου του τον ... «Φράνκενσταϊν», το κλασικό βιβλίο τρόμου της Μέρι Σέιλι.

«Θα υπάρχουν πολλά αναγνωρίσιμα στοιχεία του Φράνκενσταϊν στο σόου» είπε ο Μπόιλ γελώντας. «Οχι, δεν θα γεμίσουμε το γήπεδο με απέθαντα τέρατα, αλλά, θα το δείτε, ο Φράνκεσταϊν θα είναι παρών σε πολλές ιδέες...»

Και δεν σταμάτησε εκεί. Στην περιγραφή του για το πώς έχει σχεδιάσει το στήσιμο της τελετής ο Μπόιλ χρησιμοποίησε την ακόλουθη έκφραση: «θέλω το στάδιο να μοιάζει με καζάνι που βράζει και ο κόσμος στις κερκίδες να παρακολουθεί παραμονεύοντας από ψηλά...»

Καμία έκπληξη λοιπόν στο ότι το όνομα της φιέστας είναι «The Isles of Wonder» - δεν μπορούμε να φανταστούμε τι θα δουν τα μάτια μας...

Πάντως να θυμίσουμε ότι ο Μπόιλ έχει μία αδυναμία στον «Φράνκεσταϊν» και μία πείρα στην διαχείριση του υλικού. Το 2011 ανέβασε το έργο στο Εθνικό Θέατρο του Λονδίνου και τον Μάρτιο του 2012, η παράσταση μαγνητοσκοπήθηκε και προβλήθηκε σε επιλεγμένες κινηματογραφικές αίθουσες.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Θα το ανακαλύψουμε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα...

Διαβάστε περισσότερα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου