Buzz

Η Εμα Στόουν, Στιβ Καρέλ, love-all

στα 10

Μ' έναν θρυλικό αγώνα τένις που ενίσχυσε τη φυλετική ισότητα καταπιάνονται η Εμα Στόουν κι ο Στιβ Καρέλ, που ξανασυναντιούνται στην οθόνη μετά το «Crazy, Stupid, Love.»

Η Εμα Στόουν, Στιβ Καρέλ, love-all

Το 1973 η Μπίλι Τζιν Κινγκ, στα 29 της χρόνια, βρισκόταν δεύτερη στην κατάταξη γυναικών πρωταθλητών στο τένις. Τότε ήταν που ο Μπόμπι Ριγκς, παλαιότερα νικητής του Γουίμπλεντον και, πια, 55 χρόνων, την προ(σ)κάλεσε σ' ένα ματς... φυλετικής πρωτοτυπίας, στο οποίο η Κινγκ βγήκε νικήτρια. Αυτός ήταν ο δεύτερο αγώνας μεταξύ άντρα και γυναίκας αθλήτριας: στον πρώτο ο Μπόμπι Ριγκς είχε κερδίσει (με 6-2, 6-1), τη Μάργκαρετ Κορτ. Εχοντας ξεπεράσει την περίοδο της ακμής του, ο Ριγκς είχε σκαρφιστεί την ιδέα του ν' αποδείξει ότι οι γυναίκες είναι υποδεέστερες παίκτριες στο τένις κυρίως για να εισπράξει δημοσιότητα, παρά γιατί πραγματικά πίστευε στον ισχυρισμό του. Οταν, όμως, στο ματς με την Μπίλι Τζιν Κινγκ, που ορίστηκε στα πέντε σετ, εκείνη κέρδισε 6-4, 6-3, 6-3. Ο αγώνας μεταδόθηκε τηλεοπτικά και οι δυο αντίπαλοι το εκμεταλλεύτηκαν όσο μπορούσαν: η Κινγκ έφτασε στο γήπεδο πάνω σ' έναν θρόνο που βαστούσαν τέσσερις μυώδεις ημίγυμνοι άντρες, ο Ριγκς σ' ένα τροχήλατο που έσερναν ημίγυμνες μοντέλες. Εκείνη του χάρισε ένα γουρούνι, εκείνος ένα γιγάντιο γλιφιτζούρι. Η δημοσιότητα οφέλησε και τους δυο και η Κινγκ, ως νικήτρια, εισέπραξε και το έπαθλο των 100.000 δολαρίων και συνέχισε την καριέρα της.

Διαβάστε ακόμη: Μετά το «Whiplash», ο Ντάμιεν Σαζέλ προσκαλεί στη «La La Land» τον Ράιαν Γκόσλινγκ και την Εμα Στόουν

battle of the sexes 607 Η Μπίλι Τζιν Κινγκ κι ο Μπόμπι Ριγκς παίζουν με τα media

Φυσικά αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το «Battle of the Sexes», όπως ονομάστηκε το ματς, ετοιμάζεται να μεταφερθεί στο σινεμά. Το HBO ετοιμάζει ταινία με το ίδιο θέμα και με πρωταγωνιστές την Ελίζαμπεθ Μπανκς και τον Πολ Τζιαμάτι, ενώ ο Γουιλ Φέρελ δουλεύει την ίδια ιστορία, ως πρωταγωνιστής και παραγωγός, με τίτλο «Match Maker». Ωστόσο το «Battle of the Sexes» θα είναι οπωσδήποτε το πρώτο που θα βγει στο κοινό, με σκηνοθέτες τους Τζόναθαν Ντέιτον και Βάλερι Φάρις του «Little Miss Sunshine», παραγωγό τον Ντάνι Μπόλι για τη Fox Searchlight και σεναριογράφο τον Σάιμον Μπόφοϊ. Το πρωταγωνιστικό ζευγάρι θα υποδύονται η Εμα Στόουν κι ο Στιβ Καρέλ, στη δεύτερη κινηματογραφική συναντησή τους μετά το «Crazy, Stupid, Love.». Κι ειλικρινά, ανυπομονούμε να τους δούμε να τσακώνονται με χιούμορ, φορώντας φουστίτσα / σορτσάκι και σοσόνια!

Διαβάστε ακόμη: Ο Στιβ Καρέλ κι ο Τζίμι Φάλον προσφέρουν Sexual Healing