Buzz

Ελληνικά ντοκιμαντέρ και τον Νοέμβριο στον Ιανό

στα 10

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου συνεχίζει για δεύτερο μήνα, τις προβολές ντοκιμαντέρ που αξίζει να δείτε.

Flix Team
Ελληνικά ντοκιμαντέρ και τον Νοέμβριο στον Ιανό
The Cleaners

Ξεκίνησαν με επιτυχία τον Οκτώβρη και συνεχίζονται κάθε Πέμπτη στις στις 22:30 στον Ιανό (Σταδίου 24), προβολές πρόσφατων, αλλά και παλιότερων Ελληνικών ντοκιμαντέρ που φιλοδοξούν να αναδείξουν τον πλούτο και την ποικιλομορφία του είδους.

Μετά από έναν μήνα προβολών που ήταν αφιερωμένος στην παράδοση ο δεύτερος κύκλος αφορά σε ταινίες με πιο έντονη κι άμεση κοινωνική ματιά, περιλαμβάνοντας ντοκιμαντέρ που μιλούν για την ευάλωτη φύση της δημοκρατίας, το φασισμό, την κακοποίηση των γυναικών, τη βία.

Η είσοδος σε όλες τις προβολές θα είναι ελεύθερη.

Αυτές είναι αναλυτικά οι ταινίες που θα προβληθούν τον Νοέμβρη:

Πέμπτη 14/11

«Δημοκρατία, ο δρόμος του σταυρού»
Σκηνοθεσία: Μάρκος Γκαστιν

Οι εκλογές της 6ης Μαΐου 2012. Παρακολουθώντας βήμα βήμα το «δρόμο του σταυρού» τεσσάρων υποψηφίων, η ταινία εξερευνά τα πολιτικά ήθη που ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για τη δραματική κατάσταση του τόπου.

Πέμπτη 21/11

«Ερείπια: Οροθετικές γυναίκες. Το χρονικό μιας διαπόμπευσης»
Σκηνοθεσία: Ζωή Μαυρουδή.

Η εξιστόρηση της δίωξης των οροθετικών γυναικών, οι οποίες προσήχθησαν από την Ελληνική Αστυνομία, υπέστησαν εξαναγκαστικούς ελέγχους για ΗΙV, προφυλακίστηκαν για κακούργημα, και τελικά διαπομπεύτηκαν, όταν οι φωτογραφίες και τα προσωπικά τους δεδομένα δημοσιοποιήθηκαν στα ΜΜΕ, λίγες μέρες πριν τις εθνικές εκλογές της 6ης Μαΐου 2012.

Πέμπτη 28/11

«The Cleaners»
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Γεωργούσης

Κινηματογράφηση των μελών της Χρυσής Αυγής και υποψήφιων βουλευτών της, στο κέντρο της Αθήνας, στην διάρκεια της προεκλογικής περιόδου των εκλογών του 2012.

« Η Aγέλη των Λευκών Λύκων»
Σκηνοθεσία: Γιώργος Αυγερόπουλος

Η άνοδος του φασισμού στη Ρωσία. Η χώρα που σταμάτησε τη ναζιστική πολεμική μηχανή με το αίμα 20.000.000 ανθρώπων, σήμερα συγκεντρώνει στο έδαφός της τους περισσότερους νεοναζί του κόσμου.