Industry

Η Ελίζ Ζαλαντό στη θέση του Γενικού Διευθυντή του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης;

στα 10

Η είδηση έρχεται από δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών.

Flix Team
Η Ελίζ Ζαλαντό στη θέση του Γενικού Διευθυντή του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης;

Μπορεί να μην έχει γίνει ακόμη κάποια επίσημη ανακοίνωση, αλλά σύμφωνα με δημοσίευμα της Βένας Γεωργακοπούλου στην Εφημερίδα των Συντακτών, η χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, κατέληξε στο όνομα της Γαλλίδας παραγωγού και πρώην ακόλουθου της γαλλικής πρεσβείας με ειδίκευση στα οπτικοακουστικά αλλά και διευθύντρια του Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου.

Η Ελίζ Ζαλαντό έχει υπάρξει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, ενώ πέρσι ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Εχει δουλέψει ως παραγωγός σε ταινίες μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ κι έχει ιδρύσει την δική της εταιρία παραγωγής, Charivari Films, παραγωγές της οποίας έχουν συμμετάσχει σε μια σειρά από σημαντικά φεστιβάλ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας, η πρόταση του ΔΣ του φεστιβάλ έχει ήδη φτάσει στο Υπουργείο Πολιτισμού κι απόμενει πλέον η επισημοποίηση της είδησης κι ο διορισμός της Ελίζ Ζαλαντό.

Για να ξεκινήσει η αναζήτηση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του φεστιβάλ που ελπίζουμε να οδηγήσει σε μια εξίσου ενδιαφέρουσα επιλογή προσώπου.

Δείτε ακόμη: O Δημήτρης Εϊπίδης αποχωρεί από τη θέση του Διευθυντή του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης