Buzz

Οι «Ελευσίνιοι» του Φίλιππου Κουτσαφτή είναι έτοιμοι για το κοντινό τους

στα 10

Δύο δεκαετίες μετά την «Αγέλαστο Πέτρα», ο Φίλιππος Κουτσαφτής επιστρέφει στην Ελευσίνα για να βρει τις διαδρομές που ενώνουν το παρελθόν με το παρόν και οδηγούν στο μέλλον.

Οι «Ελευσίνιοι» του Φίλιππου Κουτσαφτή είναι έτοιμοι για το κοντινό τους

Σχεδόν δύο δεκαετίες μετά την «Αγέλαστο Πέτρα», την ταινία ορόσημο για την πόλη της Ελευσίνας, ο Φίλιππος Κουτσαφτής επιστρέφει για να συναντήσει το σήμερα της πόλης.

Η «Αγέλαστος Πέτρα» είναι μια ταινία που κατάφερε να αποτυπώσει με τον πιο αληθινό και οργανικό τρόπο, την ψυχή της πόλης, τους αιώνες που φέρει στις πλάτες της, την πολυποίκιλη ιδιοσυγκρασία της, τη σύγχρονη πραγματικότητά της. Για την πραγματοποίηση της ταινίας, ο δημιουργός της κινηματογράφησε την πόλη και τους ανθρώπους της για δώδεκα συναπτά χρόνια.

Με έναυσμα λοιπόν αυτό το παλιό υλικό, το νέο εγχείρημα του Φίλιππου Κουτσαφτή αποτελείται από την παραγωγή μιας νέας ταινίας που θα συνοδεύεται και από μία εικαστική εγκατάσταση που θα περιλαμβάνει το χθες, όπως αυτό αποτυπώθηκε στο 80 ωρών υλικό της Αγέλαστου Πέτρας, και το σήμερα όπως αποτυπώνεται μέσα από νέα γυρίσματα, σμιλεύοντας την πραγματικότητα που διαμορφώθηκε στα χρόνια που μεσολάβησαν.

Ελευσίνιοι

Ελευσίνιοι

Οι «Ελευσίνιοι» του Φίλιππου Κουτσαφτή θα κάνουν την πρεμιέρα τους το τριήμερο 15, 16 και 17 Δεκεμβρίου, όταν η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, έχοντας πετύχει ένα μικρό θαύμα στην πόλη της Ελευσίνας –μία από τις μικρότερες πόλεις που έχουν φιλοξενήσει ποτέ τον θεσμό– γιορτάζει την ολοκλήρωση της επίσημης χρονιάς του τίτλου με ένα μοναδικό, ανεπανάληπτο τριήμερο με τίτλο «Μυστήριο 1 ΛΗΞΗ: ΕΝΑΡΞΗ, Μια Τελετή».

Δείτε εδώ το τρέιλερ των «Ελευσίνιων» του Φίλιππου Κουτσαφτή:

Διαβάστε εδώ περισσότερα για το τριήμερο της λήξης των εκδηλώσεων του 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.