Buzz

H πραγματικότητα ξεπερνά την φαντασία στο «El Clan» του Πάμπλο Τραπέρο

στα 10

Βασισμένο στην αληθινή ιστορία μιας καλοβαλμένης οικογένειας που έκανε το έγκλημα επάγγελμα στην δεκαετία του '80, το φιλμ είναι η μεγαλύτερη επιτυχία της χρονιάς στην Αργεντινή.

H πραγματικότητα ξεπερνά την φαντασία στο «El Clan» του Πάμπλο Τραπέρο

Η οικογένεια Πούτσιο είχε μια φαινομενικά απόλυτα φυσιολογική ζωή, σε ένα από τα καλύτερα προάστια του Μπουένος Αέιρες. Ο Αρκιμίντες Πούτσιο, ο πάτερ φαμίλιας, ήταν ιδιοκτήτης ενός καταστήματος που πουλούσε ιστιοσανίδες, ο γιος έπαιζε ράγκμπι σε μια καλή ομάδα, η μητέρα συγκέντρωνε όλα τα μέλη της οικογένειας γύρω από το κυριακάτικο τραπέζι.

Μόνο που στην πραγματικότητα η φαμίλια Πούτσιο, είχε μια άλλη πιο επικερδή ενασχόληση, ένα σκοτεινό μυστικό που όλοι γνώριζαν και στο οποίο όλοι, λιγότερο ή περισσότερο συμμετείχαν. Οι Πούτσιο απήγαγαν πλούσιους γείτονες και ανθρώπους από το προάστιό τους, ζητούσαν λύτρα για να τους ελευθερώσουν, κι όταν τα έπαιρναν, απλά τους σκότωναν.

el clan 607

Η δράση τους κράτησε χρόνια αφού έμοιαζαν άνθρωποι υπεράνω κάθε υποψίας, μάλιστα όταν συνελήφθησαν όπως λέει ο Τραπέρο «πολλοί υποστήριζαν ότι αποκλείεται να έκαναν κάτι τέτοιο, αφού οι άνθρωποι της τάξης τους δεν κάνουν τέτοιου είδους πράξεις».

Η ιστορία τους παραμένει ακόμη νωπή στην Αργεντινή κάτι που εξηγεί το γεγονός ότι το φιλμ αποτελεί την πιο πολυσυζητημένη ταινία της χρονιάς, ενώ η μεταμόρφωση του πρωταγωνιστή Γκιγιέρμο Φρανσέλα, ενός από τους πιο δημοφιλείς ηθοποιούς της Αργεντινής σε Αρκιμίντες Πούτσιο, είναι τόσο πειστική που έκανε τα media να μιλήσουν για «μετενσάρκωση».

el clan 607

Το φιλμ θα κάνει την Ευρωπαϊκή πρεμιέρα του στο φεστιβάλ της Βενετίας, και το πρώτο τρέιλερ που μπορείτε να δειτε πιο κάτω, μοιάζει απλά συναρπαστικό.


Διαβάστε ακόμη:

Βενετία 2015: Αυτό είναι το επίσημο πρόγραμμα