Buzz

Εκρηξη βίας και τρεις νεκροί στη Λιβύη από αμερικανικό αντι-ισλαμικό τρέιλερ!

στα 10

Ακούγεται σαν παρωδία, αλλά είχε τραγικές συνέπειες, μια ανεκδιήγητη ταινία αντι-ισλαμικής προπαγάνδας που σκηνοθέτησε Αμερικανός κτηματομεσίτης!

Εκρηξη βίας και τρεις νεκροί στη Λιβύη από αμερικανικό αντι-ισλαμικό τρέιλερ!

«Το βασικό πρόβλημα είναι πως εγώ, για πρώτη φορά, παρουσίασα στην οθόνη κάποιον που υποδύεται τον Μοχάμεντ. Αυτό τους τρελαίνει. Αλλά πρέπει επιτέλους ν’ ανοίξουμε αυτήν την πόρτα. μετά την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου, όλοι θα πρέπει να σταθούν μπροστά από τον δικαστή, ακόμα και τον Χριστό, ακόμα και τον Μοχάμεντ.»

Λόγια ενός γραφικού παράφρονα; Οχι ακριβώς, μια και ο φανατισμός ενός αντι-ισλαμιστή Αμερικανού κατέληξε να έχει μοιραία αποτελέσματα.

Ο Σαμ Μπέισιλ είναι ένας Αμερικανο-Ισραηλινός κτηματομεσίτης από την Καλιφόρνια, ο οποίος αποφάσισε να γυρίσει μια προπαγανδιστική ταινία, με τον τίτλο «Innocence of Muslims», όπου εν ολίγοις αποκαλεί το Ισλάμ «καρκίνο» και παρουσιάζει τον Προφήτη Μοχάμεντ ως μια γκροτέσκα φιγούρα περικυκλωμένη από ανήλικα κορίτσια – νύφες. Η ταινία, μάλιστα, προωθείται από τον Τέρι Τζόουνς, τον Πάστορα από τη Φλόριντα που προκάλεσε την κοινή γνώμη καίγοντας δημόσια το Κοράνι.

Το τρέιλερ της ταινίας, που υπάρχει online ήδη από τον Ιούλιο και διαρκεί 14 λεπτά, πρόσφατα μεταγλωττίστηκε από κάποιον στα Αραβικά – έτσι και το ανακάλυψαν πρώτα τα Αιγυπτιακά media και η φωτιά άναψε, στην κυριολεξία.

Ενα πλήθος διαμαρτυρόμενων εισέβαλλε στην αμερικανική Πρεσβεία στο Κάιρο, κατέβασε την αμερικανική σημαία και την έκανε κομμάτια. Παράλληλα, στη Λιβύη, άνδρες εξοργισμένοι από το τρέιλερ, κρατώντας αυτόματα και χειροβομβίδες, επιτέθηκαν στο αμερικανικό Προξενείο στη Μπενγκάζη, διαμαρτυρόμενοι για το «βλάσφημο» υλικό.

Οι διαμαρτυρόμενοι έβαλαν φωτιά στο Προξενείο στην Μπενγκάζη και, χθες, το βράδυ της Τρίτης, η Υπουργός Εξωτερικών των Η.Π.Α., Χίλαρι Κλίντον, ανακοίνωσε ότι ένας αξιωματικός του Προξενείου σκοτώθηκε στη διένεξη. Τελικά νεκροί βρέθηκαν από την επίθεση ο Πρέσβης των Η.Π.Α. στη Λιβύη και τρεις υπάλληλοι.

«Οι Η.Π.Α. αντιτίθενται σε κάθε πρόθεση δυσφήμισης των θρησκευτικών πεποιθήσεων του ανθρώπου,» είπε σε δήλωσή της η Χίλαρι Κλίντον. «Αλλά, θέλω να είμαι σαφής, ποτέ δεν υπάρχει δικαιολογία για τέτοιου είδους πράξεις βίας.»

Ο Σαμ Μπέισιλ, από την άλλη πλευρά, στον οποίο δε γνωρίζουμε εάν θα επιβληθεί κάποιου είδους κύρωση, δηλώνει ότι σκόπευε να γυρίσει υλικό 200 ωρών με το ίδιο αντι-ισλαμικό θέμα!

Μπορείτε να δείτε το 14λεπτο τρέιλερ παρακάτω – δε θα καταλάβετε και πολλά, μια και είναι στα αραβικά, θα καταλάβετε όμως σίγουρα πόσο κακό δείγμα προπαγάνδας αλλά και… σινεμά είναι!