Industry

Ραντεβού στα σκαλιά του Εκράν!

στα 10

Ενας εμβληματικός θερινός κινηματογράφος της Αθήνας μας περιμένει ξανά, ριζικά ανακαινισμένος και ακόμη πιο υπέροχος.

Flix Team
Ραντεβού στα σκαλιά του Εκράν!

Το Εκράν ξεκίνησε την λειτουργία του στα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης και γνώρισε μεγάλες δόξες υπό την διαχείριση του Βασίλη Κατριβάνου και την διεύθυνση του προγράμματος από τον Κώστα Γούναρη. Στη δεκαετία του ’70 κατάφερε να στρέψει το ενδιαφέρον του αθηναϊκού κοινού στο πρωτοποριακό art cinema, το γαλλικό νέο κύμα και τις ανεξάρτητες διεθνείς παραγωγές, δείχνοντας μεγάλη ευαισθησία στην κοινωνική και πολιτική διάσταση των επιλογών των ταινιών του.

Η επιτυχία του και η εξαιρετικά μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου (ξεπερνούσε τις 55.000 θεατές τη σεζόν -μυθικός αριθμός εισιτηρίων για τα σημερινά δεδομένα) το καθιέρωσαν στην συνείδηση της κουλτούρας της εποχής ως τον κατ’ εξοχήν κινηματογράφο τέχνης. Το 1982 το Εκράν γίνεται τραγούδι (Το καλοκαίρι θα ‘ρθει) στους στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου, σε μουσική Σταμάτη Κραουνάκη, ενώ το 1987 το τραγούδι του Βασίλη Καζούλη (Το Τελευταίο - Αμοργός) αποτελεί «φόρο τιμής» στις αξέχαστες προβολές του Εκράν. Το 1997 το Εκράν χαρακτηρίστηκε ως διατηρητέος θερινός κινηματογράφος.

εκραν 607

Σήμερα, με ανανεωμένη αισθητική, κινηματογραφικά χρώματα, μια εμβληματική πρόσοψη στην οποία δεσπόζει το φεγγάρι του Μελιές, ένα μικρό πωλητήριο με σπάνια βιβλία και dvd, αναβαθμισμένο και «χορταστικό» κυλικείο αλλά κυρίως ψηφιακές συνθήκες εικόνας και ήχου, το Εκράν ξεκινάει την νέα ιστορική διαδρομή του.

εκραν 607

Λίγα μέτρα «μέσα» από την λεωφόρο Αλεξάνδρας, στη συμβολή των οδών Ζωναρά (προέκταση της Ζωοδόχου Πηγής) και Αγαθίου, στην Νεάπολη Εξαρχείων, το Εκράν είναι εύκολα προσβάσιμο από παντού με τα μέσα συγκοινωνίας, αλλά και με τα πόδια για τους κατοίκους του κέντρου. Η τιμή εισιτηρίου για φέτος το καλοκαίρι είναι 7 ευρώ, ενώ ισχύει μειωμένο εισιτήριο 6 ευρώ για φοιτητές, παιδιά δημοτικού και συνταξιούχους άνω των 65 ετών.

εκραν 607

Ειδικές προσφορές και δωρεάν εισιτήρια μπορεί να βρει κάποιος στην ιστοσελίδα των «Θερινών Σινεμά» καθώς και στο facebook.Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 6461895 e-mail: ekran@summercinemas.gr

Διαβάστε ακόμη: