Buzz

«Εκατό φωτογραφίες πριν»: Μια «κινηματογραφική» έκθεση του Γιώργου Καλογερόπουλου

στα 10

Μια σειρά από εξαιρετικές φωτογραφίες από έναν άνθρωπο του σινεμά, εκτίθενται ως τις 3 Φεβρουαρίου στην The Image Gallery και κυκλοφορούν σε έναν όμορφο τόμο από τις εκδόσεις Ευρασια.

«Εκατό φωτογραφίες πριν»: Μια «κινηματογραφική» έκθεση του Γιώργου Καλογερόπουλου

Ο Γιώργος Καλογερόπουλος είναι διευθυντής του Μεσογειακού Ινστιτούτου Κινηματογράφου καθώς και του πολύ αποτελεσματικού workshop σεναρίου που διοργανώνεται στα πλαίσια των δράσεών του κάθε καλοκαίρι στη Νίσυρο.

Αλλά η σχέση του με το σινεμά πηγαίνει πιο μακριά, πίσω στις σπουδές του στην Αμερική, στις μικρού μήκους που γύρισε εκεί, σε αφιερώματα στο Ελληνικό σινεμά που έχει διοργανώσει στην Αμερική και την Ελλάδα, στην δουλεία του στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, στα πρώτα χρόνια των Νυχτών Πρεμιέρας.

Σε όλη αυτή την πορεία, από την ιδιαίτερη πατρίδα του Μεσσηνία στον κόσμο του σινεμά, τραβούσε πάντα φωτογραφίες τις οποίες τώρα συγκεντρώνει σε έναν τόμο και μια έκθεση με τον τίτλο «Εκατό φωτογραφίες πριν».

Η έκθεση στην The Image Gallery (Λεωφ. Αμαλίας 36) συνεχίζεται μέχρι τις 3 Φεβρουαρίου, όμως η κινηματογραφική ποιότητα των φωτογραφιών του Γιώργου Καλογερόπουλου, είναι ολοζώντανη, και στο βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ευρασία.

Η αίσθηση ενός συνεχιζόμενου travelling, ενός ταξιδιού σε τόπους και εποχές, σε ανθρώπους και συναισθήματα, εξαιρετικά αποτυπωμένα σε ακίνητα κάδρα που μοιάζουν να αφηγούνται τις δικές τους ιστορίες.

Ιστορίες που μόνο ένα κομμάτι τους μοιάζει να κατοικεί στο καρέ, η αφορμή για να ξεκινήσεις κοιτάζοντας την κάθε φωτογραφία ένα δικό σου ταξίδι, σε κάτι που θα μπορούσε να είναι μια φανταστική ταινία που ξεκινά να παίζει στην μηχανή προβολής του μυαλού σου...

kalogero

kalogero

kalogero

kalogero

kalogero

kalogero

kalogero

kalogero