Industry

Είσαι ντοκιμαντερίστας; Δώσε βάση!

στα 10

Σεμινάρια κατάρτισης για τους δημιουργούς και παραγωγούς ντοκιμαντέρ διοργανώνονται σε ολόκληρο τον κόσμο με την υποστήριξη του προγράμματος MEDIA. Διαλέξαμε τα καλύτερα και σας τα παρουσιάζουμε μαζί με όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να συμμετάσχετε σε αυτά.

Flix Team
Είσαι ντοκιμαντερίστας; Δώσε βάση!

Ενημέρωση, κατάρτιση, νέες τεχνολογίες. Αυτό είναι το τρίπτυχο της φιλοσοφίας των διεθνών σεμιναρίων που διοργανώνονται σε ολόκληρο τον κόσμο και αφορούν σκηνοθέτες και παραγωγούς ντοκιμαντέρ που θέλουν να ενισχύσουν τη δυναμική των σχεδίων τους και να εισέλθουν με γνώση στο μέλλον του ντοκιμαντέρ ως του κατεξοχήν κινηματογραφικού είδους που γνωρίζει τη μεγαλύτερη άνθιση αυτή τη στιγμή παγκοσμίως.


Ex Oriente Film 2012 / 13-19 Ιουνίου & 24-30 Οκτωβρίου 2012, Τσεχία, 4-10 Μαρτίου & 10-15 Μαΐου 2013, Τσεχία

  • Υποβολή αιτήσεων έως: 20 Απριλίου 2012

Ενα διεθνές σεμινάριο που διεξάγεται καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς και υποστηρίζει την ανάπτυξη και την εύρεση χρηματοδότησης ντοκιμαντέρ από την Κεντρική και την Ανατολική Ευρώπη. Οι συμμετέχοντες σκηνοθέ-τες δουλεύουν για την ανάπτυξη του θέματος, την τεχνική αφήγησης και την οπτική του σχεδίου τους, ενώ οι παραγωγοί μαθαίνουν τους κανόνες της διεθνούς αγοράς και τους καλύ-τερους τρόπους για να προσελκύουν πιθανούς χρηματοδότες.

Περισσότερες πληροφορίες στα www.DOKweb.net και στο e-mail industry@dokweb.net


Doc to the Future / 30 Απριλίου – 4 Μαΐου 2012, Τορόντο, Καναδάς

  • Υποβολή αιτήσεων έως: 22 Μαρτίου 2012

Eνα καινοτόμο συνέδριο που διεξάγεται κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Hot Docs, με παρουσίαση των επαγγελματικών δυνατοτήτων του χώρου, των πρακτικών εργαλείων και λύσεων, αλλά και σκέψεων για εναλλακτι-κή χρηματοδότηση, διανομή και πλατφόρμες. Η βασική παρουσίαση από τον γνωστό παραγωγό Τεντ Χόουπ θα εξετάσει τις τάσεις που επηρέασαν τον κόσμο του ντοκιμαντέρ τον περασμένο χρόνο και θα αναφερθεί σε προτάσεις για το μέλλον.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.hotdocs.ca


Εmerging Producers / 23-28 Οκτωβρίου 2012, Γίχλαβα, Τσεχία

  • Υποβολή αιτήσεων έως: 30 Απριλίου 2012

Η νέα πρωτοβουλία προώθη-σης και κατάρτισης του Διε-θνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Γίχλαβα απευθύνεται σε νέους, ταλαντούχους, ευρωπαί-ους παραγωγούς ντοκιμαντέρ, με στόχο την εισαγωγή τους στον διεθνή οπτικοακουστικό χώρο. Με την υποστήριξη δεκαεπτά τοπικών γραφείων MEDIA, οι διοργανωτές επιχει-ρούν να συνδέσουν τους ανερχόμενους παραγωγούς, που έχουν ολοκληρώσει τουλάχιστον ένα οπτικοακουστικό έργο, με τη διεθνή αγορά.

Περισσότερες πληροφορίες στο
www.dokument-festival.cz και στο e-mail marketa@document-festival.cz


Dok.Incubator / 14-20 Μαΐου 2012, Βαρσοβία, Πολωνία - 5 Σεπτεμβρίου 2012, Πράγα ή Μπρατισλάβα, Τσεχία ή Σλοβακία - 30 Οκτωβρίου – 1 Νοεμβρίου 2012, Λειψία, Γερμανία

  • Υποβολή αιτήσεων έως: 1 Απριλίου 2012

Το πρόγραμμα στοχεύει στην έμπνευση επαγγελματιών του οπτικοακουστικού χώρου για την ανάπτυξη ντοκιμαντέρ που προορίζονται για προώθηση στη διεθνή αγορά και την αλλη-λεπίδραση με το κοινό. Ο κύκλος κατάρτισης συνδυά-ζει μία σειρά σεμιναρίων αλλά και ανάπτυξη των σχεδίων σε τρεις ατομικές συνεδρίες, με διδάσκοντες που προέρχονται από συναφείς κλάδους, όπως τη διαφήμιση και την προώθη-ση, κι όχι μόνο από τον χώρο του κινηματογράφου.

Περισσότερες πληροφορίες στα www.ciant.czκαι www.dokincubator.net και στο e-mail andrea@docincubator.net


Για περισσότερες πληροφορίες για τα σεμινάρια κατάρτισης που υποστηρίζει το πρόγραμμα MEDIA μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη σελίδα του MEDIA στο Internet.