Buzz

Είναι το «The Book Thief» ένα σίγουρο στοίχημα για τα Οσκαρ;

στα 10

Βασισμένο σε ένα μεγάλο bestseller για ενηλίκους, άφοβα δραματικό και με ένα καστ για βραβεία, πιθανότατα, θα φτάσει ως εκεί.

Είναι το «The Book Thief» ένα σίγουρο στοίχημα για τα Οσκαρ;

«Η Κλέφτρα των Βιβλίων», όπως είναι ο ελληνικός τίτλος του βιβλίου του Μάρκους Ζούσσακ (κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Ψυχογιός), πέρασε αμέτρητες εβδομάδες στις λίστες των best seller ανά τον κόσμο και τα δικαιώματά του αγοράστηκαν γρήγορα από την Fox, «το στούντιο που μας έδωσε πέρσι την «Ζωή του Πι» αν το είχατε ξεχάσει.

Η ιστορία διαδραματίζεται στην Γερμανία του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου κι ε΄χει σαν ηρωίδα την νεαρή Λίζελ η οποία φτάνει στο σπίτι των θετών γονιών της έξω από το Μόναχο, έχοντας χάσει την οικογένειά της. Το μόνο που κρατάει στα χέρια της είναι το κλεμμένο εγχειρίδιο ενός νεκροθάφτη, το οποίο δεν μπορεί καν να διαβάσει, αφού δεν ξέρει γραφή και ανάγνωση. Αυτή θα είναι και η αρχή της καριέρας της ως… κλέφτρας.

1

Η Λίζελ θα αρχίσει να κλέβει βιβλία - βιβλία που πετάνε οι ναζί στη φωτιά για να τα κάψουν, βιβλία από τη βιβλιοθήκη του δημάρχου, βιβλία που τη συντροφεύουν στις περιπέτειές της παρέα με το φίλο της, Ρούντι, στους δρόμους της πόλης, βιβλία που θα γεμίσουν τις ώρες του άλλου φίλου της, του κυνηγημένου εβραίου Μαξ που οι γονείς της κρύβουν στο υπόγειό τους. Κι ενώ οι βόμβες των Συμμάχων πέφτουν συνεχώς και οι σειρήνες ουρλιάζουν, η Λίζελ μοιράζεται τα βιβλία της με τους γείτονές της στα καταφύγια και βρίσκει σ' αυτά παρηγοριά. Μέχρι που κάποια μέρα η σειρήνα θα αργήσει να σφυρίξει…

1

Το φιλμ σκηνοθετημένο από Μπράιαν Πέρσιβαλ έναν από τους σκηνοθέτες του «Downton Abbey», δίνει τους βασικούς ρόλους στον Τζέφρι Ρας και την Εμιλι Γουάτσον και τον πρωταγωνιστικό στην μικρή Σοφί Νελίς που γνωρίσαμε από την ερμηνεία της στον Οσκαρικό «Εξαιρετικό Κύριο Λαζάρ».

Το φιλμ ετοιμάζεται για την έξοδό του στις αίθουσες στις 15 Νοεμβρίου, εν μέσω της θερμής οσκαρικής περιόδου και το πρώτο τρέιλερ δεν κρύβει τις φιλοδοξίες και τους στόχους του. Ούτε άλλωστε το πόσο εξόφθαλμα μελοδραματικό και γλυκερό μοιάζει να είναι το φιλμ. Ελπίζουμε απλά να πρόκειται για ένα κακό τρέιλερ, αν και μερικές φορές η παραπάνω περιγραφή, είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι για να φτάσεις ως τα Οσκαρ...