Buzz

Ο Τομ Κρούζ είναι όπλο και πέντε ακόμη πράγματα που μας έκαναν εντύπωση στο τρέιλερ του «Edge of Tomorrow»

στα 10

Εκτός του ότι ο Τομ Κρουζ πεθαίνει. Και ξαναζεί. Και πεθαίνει ξανά. Και πάλι το ίδιο.

Ο Τομ Κρούζ είναι όπλο και πέντε ακόμη πράγματα που μας έκαναν εντύπωση στο τρέιλερ του «Edge of Tomorrow»

Γυρισμένο από τον Νταγκ Λίμαν, φιλόδοξο όσο δεν πάει, το «Edge of Tomorrow», επιτέλους αποκαλύπτεται. Ή έστω μας έδειξε επιτέλους ένα πρώτο τρέιλερ, αφού έχουμε ακόμη καιρό μέχρι να φτάσει στις αίθουσες το καλοκαίρι του 2014, με φιλοδοξίες να αποτελέσει ένα από τα μπλοκμπάστερ της χρονιάς.

Βασισμένο στο βιβλίο του Χιρόζι Σακουραζάκα «All You Need is Kill», το φιλμ που διαδραματίζεται σε ένα όχι πολύ μακρινό μέλλον, βρίσκει τον Κρουζ στον ρόλο του υπολοχαγού Κέιτζ, ενός στρατιώτη, σε μια μάχη της ανθρώπινης φυλής με ένα εξωγήινο είδος που έρχεται να κατακτήσει τον πλανήτη μας. Ομως καθώς οι γήινοι δεν μοιάζουν να έχουν καμιά ελπίδα απέναντι στους εισβολείς, η αποστολή του, δεν μοιάζει με τίποτα περισσότερο από αυτοκτονία.

Μονο που ο Κέιτζ θα παγιδευτεί σε μια χωροχρονική λούπα και θα βρεθεί να επιστρέφει ξανά και ξανά σε εκείνη τη μάχη, πεθαίνοντας, ξυπνώντας ξανά ζωντανός και πηγαίνοντας ξανά στον πόλεμο. Για να πεθάνει και πάλι, αλλά κάθε φορά θα αποτυγχάνει να νικήσει όλο και καλύτερα, μέχρι την αναπόφευκτη στιγμή (ας μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για μια ταινία του Τομ Κρουζ) που προφανώς θα νικήσει!

Βλέποντας το τρέιλερ, που ναι οφείλουμε να πούμε ότι είναι εντυπωσιακό, δεν γίνεται να σταματήσεις το μυαλό σου από το να κάνει μερικές ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις. Οπως:

  • Πόσο πολύ η ιστορία μοιάζει με τη «Μέρα της Μαρμότας» και τα «Τελευταία Οχτώ Λεπτά» του Ντάνκαν Τζόουνς.

  • Πώς επιτέλους μια ταινία με τον Τομ Κρουζ κατορθώνει να είναι σκοτεινή και βίαιη με τον σωστό τρόπο.

  • Πως ακόμη και στον πόλεμο με τους εξωγήινους, η γυναίκα της ιστορίας (εδώ η Εμιλι Μπλαντ) θα πρέπει να εμφανιστεί σέξι -εδώ ιδρωμένη με φανελάκι στο πάτωμα.

  • Πόσο η μουσική του τρέιλερ, θυμίζει αυτή των M83 για το «Oblivion».

  • Πως, αυτή είναι η πρώτη ταινία του Τομ Κρουζ εδώ και πολύ καιρό που θες πραγματικά να δεις.

Δείτε το τρέιλερ στο βίντεο.