Φεστιβάλ / Βραβεία

«Ecstasy of Order» Ενα ντοκιμαντέρ για τους κολλημένους με το Tetris

στα 10

Κάνοντας κάτι ανάλογο για το Tetris με ότι έκανε το «King of Kong» για το Donkey Kong, το ντοκιμαντέρ του Ανταμ Κορνέλιους «Ecstasy of Order: The Tetris Masters» επικεντρώνεται στους παθιασμένους παίκτες ενός κλασσικού video game θέλοντας να αποδείξει ότι οι αμέτρητες ώρες που πέρασαν βάζοντας «τουβλάκια» στη σειρά, δεν ήταν χαμένος χρόνος.

«Ecstasy of Order» Ενα ντοκιμαντέρ για τους κολλημένους με το Tetris
Ζώντας για το high sgore...

Κάτοχος ενός από τα μεγαλύτερα σκορ στην παγκόσμια κατάταξη του Tetris (για την ακρίβεια είναι το νούμερο 18), ο Ανταμ Κορνέλιους μοιάζει με τον ιδανικό άνθρωπο να υπογράψει ένα ντοκιμαντέρ για το πάθος και την εμμονή των master του «αθλήματος» όπως οι θιασώτες του προτιμούν να το αποκαλούν.

Θέλοντας να δώσουν στο δημιούργημα του Ρώσου προγραμματιστή και game developer Αλεξέι Πάζιτνοφ την σημασία που του αναλογεί και να του προσδώσουν το κύρος και την φήμη που έχει κερδίσει για παράδειγμα το σκάκι, οι μανιακοί του Tetris εξακολουθούν να διοργανώνουν ακόμη και σήμερα παγκόσμια πρωταθλήματα, στα οποία ο ανταγωνισμός χτυπάει κόκκινο.

Το φιλμ του Κορνέλιους δεν καταγράφει την ιστορία και την δημιουργία του παιχνιδιού, κάτι που θα είχε επίσης εξαιρετικό ενδιαφέρον, αλλά ακολουθεί τους σημερινούς masters του, τους ανθρώπους που εξακολουθούν να κυνηγούν το high score ακόμη κι αν η μανία με το Tetris έχει για τους περισσότερους περάσει.

Εχοντας προβληθεί ήδη του στο φεστιβάλ του Οστιν, το «Ecstasy of Order: The Tetris Masters» θα κάνει την ευρωπαϊκή πρεμιέρα του στο IDFA. Πριν τρέξετε να παίξετε μια παρτίδα Tetris, δείτε το τρέιλερ.