Buzz

«Dredd». Η δεύτερη φορά, ίσως είναι καλύτερη

στα 10

Στο χαρτί είναι βίαιος, σκληρός, αδέκαστος. Στην πρώτη του μεταφορά στην οθόνη, το 1995, ο Σιλβέστερ Σταλόνε τον έκανε να δείχνει απλά γελοίος. Τώρα, ο Καρλ Ούρμπαν δίνει στον δικαστή «Dredd» μια κόμη ευκαιρία.

«Dredd».  Η δεύτερη φορά, ίσως είναι καλύτερη
Νιώθεις τυχερός αλήτη;

Και μόνο το όνομα του Αλεξ Γκάρλαντ συγγραφέα της «Παραλίας» και συνεργάτη του Ντάνι Μπόιλ σε ταινίες όπως το «28 Μέρες Μετά» ή το «Sunshine» στο σενάριο, μας δίνει ελπίδες, ότι αυτή η μεταφορά θα είναι, όπως υπόσχονται οι δημιουργοί της, πιστή στο πνεύμα των κόμικ της 2000AD.

Η ταινία άλλωστε είναι αυτή τη φορά αμιγώς βρετανική υπόθεση, αφού στην παραγωγή βρίσκεται η DNA Films του Ντάνι Μπόιλ, ο οποίος ήθελε από καιρό, να δώσει σε ένα από τα καλύτερα βρετανικά κόμικ την ταινία που του άξιζε.

Και παρ ότι ο Ντάνκαν Τζόουνς δεν είναι τελικά ο σκηνοθέτης του φιλμ, όπως ήταν αρχικά η πρόθεση του Μπόιλ, ο Καρλ Ούρμπαν λέει ότι η ταινία του Πιτ Τράβις είναι «πιστή στο κόμικ, φρέσκια στην εκτέλεση κι ακόμη πιο σκοτεινή σε ύφος απ ότι το πρωτότυπο υλικό».

Ο διευθυντής φωτογραφίας Αντονι Ντοντ Μαντλ (πρώην πιστός του Λαρς Φον Τρίερ και πλέον ακόλουθος του Μπόιλ) δηλώνει ότι το «Dredd»δεν θα μοιάζει σε τίποτα με μια τυπική ταινία δράσης, αλλά «θα θυμίζει κάτι ανάμεσα στο «Blade Runner» και το «Κουρδιστό Πορτοκάλι».

Ελπίζοντας ότι τα λόγια τους θα βγουν αληθινά, ιδού η πρώτη φωτογραφία του Καρλ Ούρμπαν με τη στολή και το κράνος του Δικαστή Ντρεντ, το οποίο, όπως και στο κόμικ -κι αντίθετα από τον Σταλόνε στη δική του εκδοχή-, δεν πρόκειται να βγάλει από το κεφάλι του, από την στιγμή που θα το φορέσει στην ταινία