Industry

Δράσεις νέων τεχνολογιών με την υποστήριξη του προγράμματος MEDIA

στα 10

Σε ένα κόσμο και μια παγκόσμια κινηματογραφική βιομηχανία που επανεφευρίσκει τη γλώσσα της μέσα από τις νέες τεχνολογίες, οι δράσεις του προγράμματος MEDIA συστήνουν το σινεμά του μέλλοντος!

Δράσεις νέων τεχνολογιών με την υποστήριξη του προγράμματος MEDIA

Από την ψηφιακή διανομή μέχρι το τρισδιάστατο animation και από το νέο όρο transmedia που μπαίνει δυναμικά στην κινηματογραφική παραγωγή και την ενίσχυση της συγγραφής σεναρίου και της παραγωγής, οι νέες δράσεις που στηρίζει το πρόγραμμα MEDIA κάνουν πιο εύκολη τη περιήγηση στο μέλλον του σινεμά, ανοίγοντας προοπτικές και δημιουργώντας ευκαιρίες για έναν πραγματικά νέο τρόπο να κάνεις σινεμά.

Video on Demand & Digital Cinema Distribution

  • Ολοκλήρωση αιτήσεων: 25 Ιουνίου 2012

Για την υποστήριξη βίντεο κατά παραγγελία (Video on Demand) και ψηφιακής κινηματογραφικής διανομής (Digital Cinema Distribution) οι ακόλουθες δράσεις είναι επιλέξιμες:

1) Βίντεο κατά παραγγελία (VoD): Υπηρεσία που επιτρέπει στους χρήστες να επιλέγουν οπτικοακουστικά έργα από κεντρικό διακομιστή, τα οποία προβάλλονται σε απομακρυσμένη οθόνη με συνεχή ροή (streaming) και/ή τηλεφόρτωση.και/ή τηλεφόρτωση.

2) Ψηφιακή κινηματογραφική διανομή (DCD): Ψηφιακή διανομή (σε ικανοποιητικό εμπορικό επίπεδο) «βασικού περιεχομένου», π.χ. κινηματογραφικών ταινιών, τηλεταινιών ή τηλεοπτικών σειρών (μυθοπλασία, κινούμενα σχέδια, ντοκιμαντέρ) σε κινηματογράφους για εμπορική εκμετάλλευση (μέσω σκληρού δίσκου, δορυφόρου, επί γραμμής κ.λπ.).

Η διάρκεια των δράσεων θα είναι τουλάχιστον τρία έτη, εκ των οποίων το ένα έτος θα μπορεί να εγκριθεί για υποστήριξη στην παρούσα φάση. Οι νέες δράσεις πρέπει να ξεκινήσουν το διάστημα μεταξύ 1ης Ιουλίου 2012 και 1ης Μαρτίου 2013. Η χρηματοδοτική συνεισφορά δεν μπορεί να υπερβαίνει το 50% των επιλέξιμων δαπανών. Ολες οι αιτήσεις θα πρέπει να αποσταλούν στον Εκτελεστικό Οργανισμό Εκπαίδευσης, Οπτικοακουστικών Μέσων και Πολιτισμού (EACEA) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Περισσότερες πληροφορίες: https://ec.europa.eu/culture/media/programme/newtech/voddcc/funding/indexen.htm

Επικοινωνία: Education, Audiovisual and Culture Executive Agency - MEDIA 2007 – Video on Demand and Digital Cinema Distribution – EACEA/09/2012, Mr Constantin Daskalakis (BOUR 03/30), Avenue du Bourget 1, B - 1140 Brussels, Belgium


Πιλοτικά προγράμματα

  • Ολοκλήρωση αιτήσεων: 18 Ιουνίου 2012

Οι επιλέξιμες δράσεις πιλοτικών σχεδίων είναι οι ακόλουθες: 1) Διανομή: νέοι τρόποι δημιουργίας και διανομής ευρωπαϊκού οπτικοακουστικού περιεχομένου μέσω μη γραμμικών υπηρεσιών.

2) Ανοικτό περιβάλλον παραγωγής οπτικοακουστικού υλικού.

3) Διανομή — Προώθηση & Μάρκετινγκ: χρήση διαδικτυακών τεχνικών για την ανάπτυξη τοπικών κινηματογραφικών κοινοτήτων.

4) «Audiovisual Junction Portal»: διεύρυνση και βελτίωση της πρόσβασης και της αξιοποίησης των δομημένων πληροφοριών του ευρωπαϊκού οπτικοακουστικού περιεχομένου με χρήση πολλαπλών βάσεων δεδομένων.

Η διάρκεια των δράσεων μπορεί να είναι 12, 24 ή 36 μήνες. Οι δράσεις πρέπει να ξεκινήσουν την 1η Ιανουαρίου 2013. Η χρηματοδοτική συνεισφορά δεν μπορεί να υπερβαίνει το 50% των επιλέξιμων δαπανών.

Περισσότερες πληροφορίες και φόρμες υποβολής : https://ec.europa.eu/culture/media/programme/newtech/pilot/index_en.htm

Ολες οι αιτήσεις θα πρέπει να αποσταλούν στον Εκτελεστικό Οργανισμό Εκπαίδευσης, Οπτικοακουστικών Μέσων και Πολιτισμού (EACEA) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής: Education, Audiovisual and Culture Executive Agency MEDIA 2007 — Pilot Projects — EACEA/10/12, Mr Constantin DASKALAKIS, BOUR 03/30, Avenue du Bourget/Bourgetlaan 1, 1049 Bruxelles, Belgium


Anomalia / Professional Training in 3D Animation - Ιούλιος – Οκτώβριος 2012, Λίτομισλ, Τσεχία

  • Υποβολή αιτήσεων έως: 30 Απριλίου 2012

Ξεκινώντας από το καλοκαίρι του 2012, η Αnomalia οργανώνει για τρίτη χρονιά έναν κύκλο σεμιναρίων για το 3D κινούμενο σχέδιο και άλλα συναφή θέματα. Οι απόφοιτοι σχετικών σχολών και οι ενδιαφερόμενοι για το κινούμενο σχέδιο θα έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε μία σειρά πέντε σεμιναρίων για τους χαρακτήρες του κινουμένου σχεδίου (16 Ιουλίου –7 Αυγούστου), τον σχεδιασμό μίας 3D ταινίας μικρού μήκους (17-28 Σεπτεμβρίου), την παντομίμα για σχεδιαστές κινουμένου σχεδίου (10-14 Σεπτεμβρίου), τον σχεδιασμό χαρακτήρων για 3D (27-31 Αυγούστου) και το στούντιο παραγωγής (1-5 Οκτωβρίου). Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα αναρτηθούν σχετικά βίντεο από τους διδάσκοντες στην ιστοσελίδα των διοργανωτών. Μετά την 30η Απριλίου, οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μόνο για όσες θέσεις είναι διαθέσιμες.

Επικοινωνία: Bohemian Multimedia, Budejoviska 73 14000 Prague – CZ, Τ +420 (0) 2724094762 +420 (0)731612803, F +420 (0) 261262268, Marek Tousek (marek@3bohemians.eu)

Περισσότερες πληροφορίες στα: www.3bohemians.eu και www.anomalia.eu


Transmedia Next / 14-16 Μαΐου 2012, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

  • Υποβολή αιτήσεων έως: 4 Μαΐου 2012

Το Transmedia Next είναι ένας προηγμένος κύκλος εκπαίδευσης για έμπειρους επαγγελματίες όλων των τομέων των θεαμάτων (κινηματογράφος, τηλεόραση, θέατρο, έντυπα, ζωντανές διοργανώσεις κ.α.), που ενδιαφέρονται να χρησιμοποιήσουν διαδραστικά μέσα, να επεκτείνουν τον τρόπο αφήγησής τους για τις ταινίες και τα ντοκιμαντέρ τους και, τελικά, να προσελκύσουν ένα νέο κοινό.

Επικοινωνία: Seize the media, 21 Crawford St., London W1H 1PJ – UK, Τ +44 (0)20 7558 8589

Περισσότερες πληροφορίες στα: www.transmedianext.com και στο e-mail sam@transmedianext.com


S3D Campus - Avance Rapide Communication / 13-14 Ιουνίου, Παρίσι, Γαλλία

  • Υποβολή αιτήσεων έως: 6 Μαΐου 2012

Οι συμμετέχοντες εκπαιδεύονται στην ενσωμάτωση 3D τεχνολογίας σε μία ταινία, ώστε να μπορούν να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις για τη λειτουργία ενός «στερεογραφιστή», σε όλα τα στάδια παραγωγής, και στην εκπόνηση ενός προϋπολογισμού για 3D. Η συμμετοχή στο S3D Campus πολλών επαγγελματιών με διεθνή αναγνώριση συμβάλλει στην ανάπτυξη ενός πανευρωπαϊκού δικτύου συνεργασίας των επαγγελματιών στον τομέα του 3D. Για δύο ημέρες, επαγγελματίες του χώρου θα παρουσιάσουν τις θεωρητικές και τις πρακτικές έννοιες της διαχείρισης μίας παραγωγής S3D.

Eπικοινωνία: Avance Rapide Communication, Rue Victor Hugo 5, 92310 Sèvres – FR, Τ +33 (0)1 4966 9780 F +33 (0)1 4114 0998,

Περισσότερες πληροφορίες: www.s3dcampus.eu και στο e-mail stephan@avancerapide.com


Screenwriters Workshops / Οκτώβριος – Νοέμβριος 2012, Γερμανία

  • Υποβολή αιτήσεων έως: 18 Μαΐου 2012

Το πρόγραμμα ανάπτυξης σεναρίου στοχεύει στην ανάδειξη δυνατών ιστοριών με πολιτιστική ταυτότητα και στην κατάρτιση ταλαντούχων σεναριογράφων μέσω της αλληλεπίδρασης των κινηματογραφιστών με ειδικούς του χώρου. Η διοργάνωση αποτελείται από ένα σεμινάριο (workshop) επτά ημερών και ένα διήμερο masterclasses. Τα εργαστήρια σκοπεύουν να εκπαιδεύσουν σεναριογράφους και παραγωγούς που διαθέτουν προηγούμενη εμπειρία, ενώ τα masterclasses απευθύνονται σε ένα ευρύτερο κοινό επαγγελματιών, όπως παραγωγούς, σεναριογράφους, επιμελητές σεναρίου, συμβούλους ανάπτυξης παραγωγής και φοιτητές.

Επικοινωνία: éQuinoxe Germany, Verein zur Förderung der Filmkunst, Feilitzschstr. 1, 80802 Munich – DE, Τ +49 (0)89 3847 6027, F +49 (0)3212 128 0595

Περισσότερες πληροφορίες: www.equinoxegermany.de και στο e-mail info@equinoxegermany.de


Developing Your Film Festival / 23-28 Ιουλίου 2012, Μότοβουν, Κροατία

  • Υποβολή αιτήσεων έως: 11 Μαΐου 2012

Διοργανωτές κινηματογραφικών φεστιβάλ από όλη την Ευρώπη θα έχουν τη δυνατότητα να συζητήσουν μεταξύ τους για πέντε ημέρες και να δημιουργήσουν καινοτόμα προγράμματα που θα προσελκύσουν ένα ευρύτερο κοινό στις εκδηλώσεις τους. Υπό την επίβλεψη ειδικών του χώρου, που προέρχονται από όλη την Ευρώπη, οι τρεις πρώτες ημέρες θα είναι αφιερωμένες στην κατάρτιση, ενώ οι υπόλοιπες θα περιλαμβάνουν προβολές και τη δικτύωση στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μότοβουν.

Επικοινωνία: Independent Cinema Office 3rd Floor, Kenilworth House, 79-80 Margaret Street, London, W1W 8TA, Sarah Bourne, Τ +44 020 7636 7120, F +44 020 7636 7121

Περισσότερες πληροφορίες: www.independentcinemaoffice.org.uk και στο e-mail sarah.bourne@independentcinemaoffice.org.uk


Εmerging Producers / 23-28 Οκτωβρίου 2012, Γίχλαβα, Τσεχία

-Υποβολή αιτήσεων έως: 30 Απριλίου 2012

Η νέα πρωτοβουλία προώθησης και κατάρτισης του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Γίχλαβα απευθύνεται σε νέους, ταλαντούχους, ευρωπαίους παραγωγούς ντοκιμαντέρ, με στόχο την εισαγωγή τους στον διεθνή οπτικοακουστικό χώρο. Με την υποστήριξη δεκαεπτά τοπικών γραφείων MEDIA, οι διοργανωτές επιχειρούν να συνδέσουν τους ανερχόμενους παραγωγούς, που έχουν ολοκληρώσει τουλάχιστον ένα οπτικοακουστικό έργο, με τη διεθνή αγορά. Το κόστος συμμετοχής για τους συμμετέχοντες από την Ελλάδα ανέρχεται στα 150 ευρώ. Μετά την 30η Απριλίου, οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μόνο για όσες θέσεις είναι διαθέσιμες.

Περισσότερες πληροφορίες: www.dokument-festival.cz και στο e-mail marketa@document-festival.cz


Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις του προγράμματος MEDIA μπορείτε να βρείτε στο επισημο site του MEDIA DESK HELLAS

Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στο flix.gr, συμφωνείτε στην εγκατάσταση cookies στον υπολογιστή σας. Μάθετε περισσότερα.