Industry

Δράσεις νέων τεχνολογιών με την υποστήριξη του προγράμματος MEDIA

στα 10

Σε ένα κόσμο και μια παγκόσμια κινηματογραφική βιομηχανία που επανεφευρίσκει τη γλώσσα της μέσα από τις νέες τεχνολογίες, οι δράσεις του προγράμματος MEDIA συστήνουν το σινεμά του μέλλοντος!

Δράσεις νέων τεχνολογιών με την υποστήριξη του προγράμματος MEDIA

Από την ψηφιακή διανομή μέχρι το τρισδιάστατο animation και από το νέο όρο transmedia που μπαίνει δυναμικά στην κινηματογραφική παραγωγή και την ενίσχυση της συγγραφής σεναρίου και της παραγωγής, οι νέες δράσεις που στηρίζει το πρόγραμμα MEDIA κάνουν πιο εύκολη τη περιήγηση στο μέλλον του σινεμά, ανοίγοντας προοπτικές και δημιουργώντας ευκαιρίες για έναν πραγματικά νέο τρόπο να κάνεις σινεμά.

Video on Demand & Digital Cinema Distribution

  • Ολοκλήρωση αιτήσεων: 25 Ιουνίου 2012

Για την υποστήριξη βίντεο κατά παραγγελία (Video on Demand) και ψηφιακήςκινηματογραφικής διανομής (Digital Cinema Distribution) οι ακόλουθες δράσεις είναιεπιλέξιμες:

1) Βίντεο κατά παραγγελία (VoD): Υπηρεσία που επιτρέπει στους χρήστες να επιλέγουνοπτικοακουστικά έργα από κεντρικό διακομιστή, τα οποία προβάλλονται σε απομακρυσμένηοθόνη με συνεχή ροή (streaming) και/ή τηλεφόρτωση.και/ή τηλεφόρτωση.

2) Ψηφιακή κινηματογραφική διανομή (DCD): Ψηφιακή διανομή (σε ικανοποιητικόεμπορικό επίπεδο) «βασικού περιεχομένου», π.χ. κινηματογραφικών ταινιών, τηλεταινιών ήτηλεοπτικών σειρών (μυθοπλασία, κινούμενα σχέδια, ντοκιμαντέρ) σε κινηματογράφους γιαεμπορική εκμετάλλευση (μέσω σκληρού δίσκου, δορυφόρου, επί γραμμής κ.λπ.).

Η διάρκεια των δράσεων θα είναι τουλάχιστον τρία έτη, εκ των οποίων το ένα έτος θα μπορείνα εγκριθεί για υποστήριξη στην παρούσα φάση. Οι νέες δράσεις πρέπει να ξεκινήσουν τοδιάστημα μεταξύ 1ης Ιουλίου 2012 και 1ης Μαρτίου 2013.Η χρηματοδοτική συνεισφορά δεν μπορεί να υπερβαίνει το 50% των επιλέξιμων δαπανών.Ολες οι αιτήσεις θα πρέπει να αποσταλούν στον Εκτελεστικό Οργανισμό Εκπαίδευσης,Οπτικοακουστικών Μέσων και Πολιτισμού (EACEA) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Περισσότερες πληροφορίες: https://ec.europa.eu/culture/media/programme/newtech/voddcc/funding/indexen.htm

Επικοινωνία: Education, Audiovisual and Culture Executive Agency - MEDIA 2007 – Video on Demand and Digital Cinema Distribution – EACEA/09/2012, Mr Constantin Daskalakis (BOUR 03/30), Avenue du Bourget 1, B - 1140 Brussels, Belgium


Πιλοτικά προγράμματα

  • Ολοκλήρωση αιτήσεων: 18 Ιουνίου 2012

Οι επιλέξιμες δράσεις πιλοτικών σχεδίων είναι οι ακόλουθες:1) Διανομή: νέοι τρόποι δημιουργίας και διανομής ευρωπαϊκού οπτικοακουστικούπεριεχομένου μέσω μη γραμμικών υπηρεσιών.

2) Ανοικτό περιβάλλον παραγωγής οπτικοακουστικού υλικού.

3) Διανομή — Προώθηση & Μάρκετινγκ: χρήση διαδικτυακών τεχνικών για τηνανάπτυξη τοπικών κινηματογραφικών κοινοτήτων.

4) «Audiovisual Junction Portal»: διεύρυνση και βελτίωση της πρόσβασης και τηςαξιοποίησης των δομημένων πληροφοριών του ευρωπαϊκού οπτικοακουστικούπεριεχομένου με χρήση πολλαπλών βάσεων δεδομένων.

Η διάρκεια των δράσεων μπορεί να είναι 12, 24 ή 36 μήνες. Οι δράσεις πρέπει ναξεκινήσουν την 1η Ιανουαρίου 2013. Η χρηματοδοτική συνεισφορά δεν μπορεί να υπερβαίνει το 50% των επιλέξιμωνδαπανών.

Περισσότερες πληροφορίες και φόρμες υποβολής : https://ec.europa.eu/culture/media/programme/newtech/pilot/index_en.htm

Ολες οι αιτήσεις θα πρέπει να αποσταλούν στον Εκτελεστικό ΟργανισμόΕκπαίδευσης, Οπτικοακουστικών Μέσων και Πολιτισμού (EACEA) της ΕυρωπαϊκήςΕπιτροπής: Education, Audiovisual and Culture Executive AgencyMEDIA 2007 — Pilot Projects — EACEA/10/12, Mr Constantin DASKALAKIS, BOUR 03/30, Avenue du Bourget/Bourgetlaan 1, 1049 Bruxelles, Belgium


Anomalia / Professional Training in 3D Animation - Ιούλιος – Οκτώβριος 2012, Λίτομισλ, Τσεχία

  • Υποβολή αιτήσεων έως: 30 Απριλίου 2012

Ξεκινώντας από το καλοκαίρι του 2012, η Αnomalia οργανώνει για τρίτη χρονιάέναν κύκλο σεμιναρίων για το 3D κινούμενο σχέδιο και άλλα συναφή θέματα.Οι απόφοιτοι σχετικών σχολών και οι ενδιαφερόμενοι για το κινούμενο σχέδιοθα έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε μία σειρά πέντε σεμιναρίων για τουςχαρακτήρες του κινουμένου σχεδίου (16 Ιουλίου –7 Αυγούστου), τον σχεδιασμόμίας 3D ταινίας μικρού μήκους (17-28 Σεπτεμβρίου), την παντομίμα γιασχεδιαστές κινουμένου σχεδίου (10-14 Σεπτεμβρίου), τον σχεδιασμό χαρακτήρωνγια 3D (27-31 Αυγούστου) και το στούντιο παραγωγής (1-5 Οκτωβρίου). Μέσα στιςεπόμενες εβδομάδες θα αναρτηθούν σχετικά βίντεο από τους διδάσκοντες στηνιστοσελίδα των διοργανωτών.Μετά την 30η Απριλίου, οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μόνο για όσεςθέσεις είναι διαθέσιμες.

Επικοινωνία: Bohemian Multimedia, Budejoviska 73 14000 Prague – CZ, Τ +420 (0) 2724094762 +420 (0)731612803, F +420 (0) 261262268, Marek Tousek (marek@3bohemians.eu)

Περισσότερες πληροφορίες στα: www.3bohemians.eu και www.anomalia.eu


Transmedia Next / 14-16 Μαΐου 2012, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

  • Υποβολή αιτήσεων έως: 4 Μαΐου 2012

Το Transmedia Next είναι ένας προηγμένος κύκλος εκπαίδευσηςγια έμπειρους επαγγελματίες όλων των τομέων των θεαμάτων(κινηματογράφος, τηλεόραση, θέατρο, έντυπα, ζωντανές διοργανώσειςκ.α.), που ενδιαφέρονται να χρησιμοποιήσουν διαδραστικά μέσα,να επεκτείνουν τον τρόπο αφήγησής τους για τις ταινίες και ταντοκιμαντέρ τους και, τελικά, να προσελκύσουν ένα νέο κοινό.

Επικοινωνία: Seize the media, 21 Crawford St., London W1H 1PJ – UK, Τ +44 (0)20 7558 8589

Περισσότερες πληροφορίες στα: www.transmedianext.com και στο e-mail sam@transmedianext.com


S3D Campus - Avance Rapide Communication / 13-14 Ιουνίου, Παρίσι, Γαλλία

  • Υποβολή αιτήσεων έως: 6 Μαΐου 2012

Οι συμμετέχοντες εκπαιδεύονται στην ενσωμάτωση 3D τεχνολογίας σεμία ταινία, ώστε να μπορούν να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις για τηλειτουργία ενός «στερεογραφιστή», σε όλα τα στάδια παραγωγής, καιστην εκπόνηση ενός προϋπολογισμού για 3D. Η συμμετοχή στο S3DCampus πολλών επαγγελματιών με διεθνή αναγνώριση συμβάλλειστην ανάπτυξη ενός πανευρωπαϊκού δικτύου συνεργασίας τωνεπαγγελματιών στον τομέα του 3D. Για δύο ημέρες, επαγγελματίες τουχώρου θα παρουσιάσουν τις θεωρητικές και τις πρακτικές έννοιες τηςδιαχείρισης μίας παραγωγής S3D.

Eπικοινωνία: Avance Rapide Communication, Rue Victor Hugo 5, 92310 Sèvres – FR, Τ +33 (0)1 4966 9780 F +33 (0)1 4114 0998,

Περισσότερες πληροφορίες: www.s3dcampus.eu και στο e-mail stephan@avancerapide.com


Screenwriters Workshops / Οκτώβριος – Νοέμβριος 2012, Γερμανία

  • Υποβολή αιτήσεων έως: 18 Μαΐου 2012

Το πρόγραμμα ανάπτυξης σεναρίου στοχεύει στην ανάδειξη δυνατών ιστοριών μεπολιτιστική ταυτότητα και στην κατάρτιση ταλαντούχων σεναριογράφων μέσω τηςαλληλεπίδρασης των κινηματογραφιστών με ειδικούς του χώρου.Η διοργάνωση αποτελείται από ένα σεμινάριο (workshop) επτά ημερών καιένα διήμερο masterclasses. Τα εργαστήρια σκοπεύουν να εκπαιδεύσουνσεναριογράφους και παραγωγούς που διαθέτουν προηγούμενη εμπειρία, ενώτα masterclasses απευθύνονται σε ένα ευρύτερο κοινό επαγγελματιών, όπωςπαραγωγούς, σεναριογράφους, επιμελητές σεναρίου, συμβούλους ανάπτυξηςπαραγωγής και φοιτητές.

Επικοινωνία: éQuinoxe Germany, Verein zur Förderung der Filmkunst,Feilitzschstr. 1, 80802 Munich – DE,Τ +49 (0)89 3847 6027,F +49 (0)3212 128 0595

Περισσότερες πληροφορίες: www.equinoxegermany.de και στο e-mail info@equinoxegermany.de


Developing Your Film Festival / 23-28 Ιουλίου 2012, Μότοβουν, Κροατία

  • Υποβολή αιτήσεων έως: 11 Μαΐου 2012

Διοργανωτές κινηματογραφικών φεστιβάλ από όλη την Ευρώπη θα έχουν τηδυνατότητα να συζητήσουν μεταξύ τους για πέντε ημέρες και να δημιουργήσουνκαινοτόμα προγράμματα που θα προσελκύσουν ένα ευρύτερο κοινό στιςεκδηλώσεις τους. Υπό την επίβλεψη ειδικών του χώρου, που προέρχονται απόόλη την Ευρώπη, οι τρεις πρώτες ημέρες θα είναι αφιερωμένες στην κατάρτιση,ενώ οι υπόλοιπες θα περιλαμβάνουν προβολές και τη δικτύωση στο ΦεστιβάλΚινηματογράφου του Μότοβουν.

Επικοινωνία: Independent Cinema Office3rd Floor, Kenilworth House,79-80 Margaret Street,London, W1W 8TA, Sarah Bourne,Τ +44 020 7636 7120, F +44 020 7636 7121

Περισσότερες πληροφορίες: www.independentcinemaoffice.org.uk και στο e-mail sarah.bourne@independentcinemaoffice.org.uk


Εmerging Producers / 23-28 Οκτωβρίου 2012, Γίχλαβα, Τσεχία

-Υποβολή αιτήσεων έως: 30 Απριλίου 2012

Η νέα πρωτοβουλία προώθησης και κατάρτισης του Διεθνούς ΦεστιβάλΝτοκιμαντέρ της Γίχλαβα απευθύνεται σε νέους, ταλαντούχους, ευρωπαίουςπαραγωγούς ντοκιμαντέρ, με στόχο την εισαγωγή τους στον διεθνήοπτικοακουστικό χώρο.Με την υποστήριξη δεκαεπτά τοπικών γραφείων MEDIA, οι διοργανωτέςεπιχειρούν να συνδέσουν τους ανερχόμενους παραγωγούς, που έχουνολοκληρώσει τουλάχιστον ένα οπτικοακουστικό έργο, με τη διεθνή αγορά. Τοκόστος συμμετοχής για τους συμμετέχοντες από την Ελλάδα ανέρχεται στα150 ευρώ.Μετά την 30η Απριλίου, οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μόνο για όσες θέσειςείναι διαθέσιμες.

Περισσότερες πληροφορίες: www.dokument-festival.cz και στο e-mail marketa@document-festival.cz


Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις του προγράμματος MEDIA μπορείτε να βρείτε στο επισημο site του MEDIA DESK HELLAS