Φεστιβάλ / Βραβεία

Το 41ο Φεστιβάλ Δράμας ξεκινάει. Το Flix θα είναι εκεί!

στα 10

H ετήσια συνάντηση των μικρομηκάδων βρίσκει φυσικά το Flix στη Δράμα να παρακολουθεί ταινίες, κινηματογραφικές εξελίξεις και τις διαρκείς αντιφάσεις ενός από τα πιο ιδιοσυγκρασιακά Φεστιβάλ της Ελλάδας - ίσως και όχι μόνο.

Flix Team
Το 41ο Φεστιβάλ Δράμας ξεκινάει. Το Flix θα είναι εκεί!

Εχοντας μπει πλέον στην πέμπτη δεκαετία της ζωής του και με μικρά βήματα μπροστά που φιλοδοξούν την ανανέωσή του, το Φεστιβάλ Δράμας βρίσκεται και πάλι στις επάλξεις με τον τίτλο του σημαντικότερου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους στη χώρα, αλλά και διεθνή εμβέλεια, περισσότερο με τον παλμό του τώρα λόγω των πολλών νέων Ελλήνων σκηνοθετών που γεμίζουν το πρόγραμμα του αλλά και τους δρόμους της Δράμας για μια ολόκληρη εβδομάδα.

Το 41ο Φεστιβάλ Δράμας διεξάγεται φέτος από τις 16 μέχρι και τις 23 Σεπτεμβρίου. Το Flix θα βρίσκεται στη Δράμα για να παρακολουθήσει όλες τις ταινίες του ελληνικού διαγωνιστικού προγράμματος και να γράψει γι' αυτές, αλλά και για να μεταφέρει την ατμόσφαιρα του Φεστιβάλ και εκτός των κινηματογραφικών αιθουσών.

hector malo Εκτορας Μαλό: Η Τελευταία Μέρα της Χρονιάς της Ζακλίν Λέντζου

Κιόκου Πριν Ερθει το Καλοκαίρι Κιόκου Πριν Ερθει το Καλοκαίρι του Κωστή Χαραμουντάνη

dania drama 607 Ντάνια της Μάρσιας Τζιβάρα

Τυφλόμυγα 607 Τυφλόμυγα της Δέσποινας Μαυρίδου

when i was in high school drama 607 Οταν Ημουν στο Λύκειο, Ημουν Ερωτευμένος με την Αννα της Ελένης Μητροπούλου

Το ελληνικό διαγωνιστικό πρόγραμμα μετράει φέτος 66 ταινίες, από τις οποίες θα προκύψουν και τα μεγάλα βραβεία της διοργάνωσης. Φέτος τα δίνει Επιτροπή με Πρόεδρο τον Βασίλη Καρδάση (Πρόεδρο του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου) και μέλη τον περσινό μεγάλο βραβευμένο Βαγγέλη Λυμπερόπουλο (Σκηνοθέτη, Παραγωγό), Ελενα Μαυρίδου (Ηθοποιός), Αρης Σταύρου (Διευθυντής Φωτογραφίας), Γιώργος Τελτζίδης (Σκηνοθέτης).

Το Flix παρουσίασε το προηγούμενο διάστημα, το σύνολο της ελληνικής συμμετοχής στο 41ο Φεστιβάλ Δράμας. Πατήστε εδώ και βρείτε τη λίστα με τις ταινίες που διαγωνίζονται και μάθετε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τους δημιουργούς και τις μικρές ιστορίες τους.

Excuse me, I’m looking for the ping pong room and my girlfriend Excuse me, I’m Looking for the Ping Pong Room and my Girlfriend του Μπέρνχαρντ Βένγκερ

When i Die When I Die the World Ends της Κριστίνα Φλουτούρ

Στο διεθνές τμήμα που φέτος συμπληρώνει 24 χρόνια διαγωνίζονται 62 ταινίες από 49 χώρες του κόσμου. Απο την Ελλάδα επιλέχθηκαν οι εξής τρεις ταινίες: «Η Σιγή των Ωαριών όταν Πεθαίνουν» του Βασίλη Κεκάτου, το «Εκτορας Μαλό: Η τελευταία Μέρα της Χρονιάς» της Ζακλίν Λέντζου και το «Penal Colony» των Μάνου Τσίζεκ & Λίντσει Αλιξανιάν. Από την Κύπρο επιλέχθηκε το «Πέρα από τα αστέρια» της Στελάνα Κλήρης.

Womanizer 607 Chaud Lapin του Μπερέρ Μελ

Στα Παράλληλα Προγράμματα του Φεστιβάλ ξεχωρίζουν το «Short Matters! 2017) με τις 15 υποψήφιες ταινίες για τα βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2017, το EUandΜΕ (πέντε ταινίες μικρού μήκους ενημερώνουν για ισάριθμα θέματα που σχετίζονται με την Ευρωπαική Ένωση (όπως η κινητικότητα, η βιωσιμότητα και η επιχειρημαιτκότητα - μια από τις ταινίες υπογράφει ο Ελληνας Γιώργος Ζώης), αφιέρωμα στα 40 χρόνια του Φεστιβάλ του Κλερμόν-Φεράν με τίτλο «Ας σώσει όποιος μπορεί τη μικρού μήκους» («Sauve qui peut le court-metrage»), το 4ο Βαλκανικό Πανόραμα, με επιλογή ταινιών τελευταίας παραγωγής από τις σημαντικότερες σχολές κινηματογράφου της Ρουμανίας, Βουλγαρίας, Κροατίας, Σλοβενίας, Αλβανίας, Τουρκίας και Ελλάδας αλλά και ένα Focus στη Σερβία με τρία προγράμματα (δύο με επιλεγμένες σέρβικες ταινίες της τελευταίας δεκαετίας σε συνεργασία με την Ταινιοθήκη του Βελιγραδίου και ένα αφιερωμένο στην Ακαδημία Κινηματογραφικής Τέχνης του Βελιγραδίου), το Drama Pitching Lab που θα διεξάγεται ταυτόχρονα με το Φεστιβάλ και θα ανακοινώσει τους δικούς του νικητές στην τελετή ληξης και φυσικά τα Αίθρια Λογοτεχνικά Μεσημέρια, σε παρουσίαση και επιμέλεια του συγγραφέα-δημοσιογράφου Παύλου Μεθενίτη με καλεσμένους φέτος του Τίτο Πατρίκιο, Αλκη Ζέη, Αμάντα Μιχαλοπούλου, Μάνο Κοντολέων, Δημήτρη Χαρίτο, Μάρτα Σίλβια Διος Σανς, Βίβιαν Στεργίου, Ηλία Μωραΐτη, Βασίλη Τσιαμπούση και Πολύνα Γ. Μπανά και οι Κώστας Φέρρης, Δημήτρης Αθανίτης, Ελισάβετ Χρονοπούλου.


Το 41ο Φεστιβάλ Δράμας διεξάγεται φέτος από τις 16 μέχρι και τις 23 Σεπτεμβρίου. Το Flix θα βρίσκεται στη Δράμα για να παρακολουθήσει όλες τις ταινίες του ελληνικού διαγωνιστικού προγράμματος και να γράψει γι' αυτές, αλλά και για να μεταφέρει την ατμόσφαιρα του Φεστιβάλ και εκτός των κινηματογραφικών αιθουσών.

Φεστιβάλ Δράμας 2018 Αφίσα

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα προβολών και παράλληλων εκδηλώσεων στο επίσημο site του Φεστιβάλ Δράμας.