Φεστιβάλ / Βραβεία

Φεστιβάλ Δράμας 2016: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για το Drama Mini Talent Lab

στα 10

Για τρίτη χρονιά φέτος, στο πλαίσιο του 39ου Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας και του 22ου Διεθνούς, θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο παρουσίασης οπτικοακουστικών σχεδίων μικρού μήκους σε παραγωγούς και χρηματοδότες. Οσοι ενδιαφερόμενοι προσέλθετε...

Flix Team
Φεστιβάλ Δράμας 2016: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για το Drama Mini Talent Lab

Μέχρι τις 20 Ιουλίου, το Drama Mini Talent Lab του Φεστιβάλ Δράμας περιμένει τα δικά σας σχέδια μικρού μήκους ταινιών, προκειμένου να επιλέξει τους τυχερούς που θα συμμετάσχουν στο Εργαστήριο και το Pitching Forum που θα γίνει στο πλαίσιο του 39ου Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας το Σεπτέμβριο του 2016.

Διαβάστε ακόμη: Αυτές είναι οι ταινίες που θα διαγωνιστούν στο 39ο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας!

Ακολουθούν όλες οι πληροφορίες που χρειάζεται να γνωρίζετε προκειμένου να καταθέσετε και τα δικά σας σχέδια στο Drama Mini Talent Lab:

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ PITCHING

Εξειδικευμένοι εκπαιδευτές θα επιμορφώσουν νέους σκηνοθέτες και παραγωγούς με σκοπό την άρτια παρουσίαση του project τους για ταινία μικρού μήκους μυθοπλασίας ή κινουμένων σχεδίων έως 20’ ή για ντοκιμαντέρ έως 30’ με σκοπό την ανεύρεση συμπαραγωγής – χρηματοδότησης.

  • Α. Η κατάθεση των σχεδίων θα πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά έως την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016.
  • Β. H Προκριματική επιτροπή θα επιλέξει έως 10 σχέδια. H ανακοίνωση των επιλεγμένων σχεδίων θα αναρτηθεί στο site του Φεστιβάλ www.dramafilmfestival.gr έως τις 2 Αυγούστου.
  • Γ. Οι σκηνοθέτες- παραγωγοί των επιλεγμένων σχεδίων θα παρευρεθούν στη Δράμα κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ όπου θα παρακολουθήσουν μαθήματα βελτίωσης των σχεδίων τους και τεχνικές παρουσίασης των σεναρίων τους κατά τη διάρκεια του lab.

PITCHING FORUM

Την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί Pitching Forum σε προσκεκλημένους έλληνες και διεθνείς χρηματοδότες- παραγωγούς. Η παρουσίαση των προτάσεων θα γίνει ενώπιον κοινού και οι σκηνοθέτες θα κληθούν να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με την ιδέα τους. Θα παρουσιαστούν επίσης σε ειδική προβολή οι ταινίες που ολοκληρώθηκαν από ιδέες και σενάρια που βραβεύτηκαν ή ξεχώρισαν στα προηγούμενα pitching lab. Το καλύτερο σχέδιο θα λάβει χρηματικό έπαθλο από την FINOS FILM, ως βοήθεια για την ολοκλήρωση του. Το εργαστήριο θα γίνει στην αγγλική γλώσσα. Η κατάθεση των σχεδίων, μπορεί να γίνει στα Ελληνικά ή Αγγλικά.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να στείλουν στα barbaradukas@gmail.com; kinfest@dra.forthnet.gr έως την 20η Ιουλίου 2016 τα κάτωθι :

  • Μία σελίδα σύνοψη του σεναρίου για ταινία μικρού μήκους έως 20 λεπτά διάρκεια (οποιουδήποτε είδους, συμπεριλαμβανομένου και animation), ή για ένα ντοκιμαντέρ όχι περισσότερο από 30 λεπτά.
  • Mία σελίδα περιγραφή της σκηνοθετικής πρότασης του σκηνοθέτη όπου θα περιλαμβάνεται η πρόθεση για το είδος της ταινίας που πρόκειται να γίνει και πιθανές αναφορές σε επιρροές ή πηγές έμπνευσης Σε αυτή τη σελίδα πρέπει να υπάρχει μία εισαγωγή που να περιγράφει την ταινία και το κεντρικό της νόημα σε μία μόνο πρόταση (longline)
  • Ενα μικρό βιογραφικό του σκηνοθέτη, και/ή του παραγωγού , όχι παραπάνω από 200 λέξεις, που μπορεί να συνοδευτεί από links αναφοράς σε προηγούμενες δουλειές του.
  • Ενα δείγμα σκηνής (προτιμότερο με διάλογο αν υπάρχει)

Προαιρετικά Έγγραφα

  • Εάν είναι διαθέσιμο, οπτικοακουστικό υλικό που μπορεί να βοηθήσει την υποστήριξη της ιδέας ή συνδέεται με την πρόταση του σκηνοθέτη (δηλαδή, φωτογραφίες , λήψεις από locations, ή άλλες σχετικές τοποθεσίες, έργα τέχνης, φωτογραφίες ηθοποιών ή άλλων ανθρώπων για ένα πιθανό casting, storyboard, σχέδια, σκίτσα, αφίσες ή άλλο γραφιστικό υλικό, καθώς και συνδέσμους σε βίντεο, μουσική κ.λπ.)
  • Στην περίπτωση που υπάρχει έτοιμο σενάριο, θα πρέπει να υποβληθεί ένα treatment που δεν υπερβαίνει τις 2 σελίδες .

Τα ανωτέρω, μαζί με τα στοιχεία επικοινωνίας (διεύθυνση, τηλέφωνο και mail απαραίτητα) πρέπει να αποσταλούν σε ΕΝΑ ΜΟΝΟ αρχείο Word ή PDF έως Τετάρτη 20 Ιουλίου και στις δύο ακόλουθες διεύθυνσεις: kinfest@dra.forthnet.gr, barbaradukas@gmail.com

Η αποδοχή στο πρόγραμμα Pitch Lab θα εξεταστεί με βάση την ποιότητα, την πρωτοτυπία, και τη δραματική αξία του σεναρίου, τα κίνητρα των σκηνοθετών ή παραγωγών που επιθυμούν να συμμετάσχουν, και τη συνολική ποιότητα της σκηνοθετικής ιδέας και του υλικού που υποβλήθηκε. Τα αποτελέσματα της επιλογής θα ανακοινωθούν το αργότερο έως Tρίτη 2 Αυγούστου 2016

Διαβάστε ακόμη: