Buzz

«Don't Think». Καλειδοσκοπικό τρέιλερ για την ταινία των Chemical Brothers

στα 10

Πόσο συχνά ένα τρέιλερ σε κάνει να θέλεις να χορέψεις; Δοκιμάστε τις αντοχές σας στο ρυθμό!

«Don't Think». Καλειδοσκοπικό τρέιλερ για την ταινία των Chemical Brothers
Just dance

Σκηνοθετημένο από τον Ανταμ Σμιθ, τον άνθρωπο που είναι υπεύθυνος για τα visuals των Chemical Brothers εδώ και δυο δεκαετίες σχεδόν, το «Don't Think» γυρίστηκε σε μια συναυλία του group στο Fuji Rock Festival. Είκοσι ψηφιακές κάμερες (αρκετές από αυτές στα χέρια του κοινού), κατέγραψαν την συναυλία από είκοσι διαφορετικές οπτικές και σε πενήντα ώρες κινηματογραφημένου υλικού.

Αυτό που προέκυψε σύμφωνα με τον σκηνοθέτη είναι ένα φιλμ γεμάτο «στιγμές χαράς, φόβου και ξέφρενης απόδρασης από την πραγματικότητα». Το τρέιλερ, γεμάτο εντυπωσιακές εικόνες και κομμένο στον καταιγιστικό ρυθμό της μουσικής της μπάντας, επιβεβαιώνει ότι δεν πρόκειται για ένα συνηθισμένο concert film.

«Συνήθως τα φιλμ από συναυλίες καταλήγουν να είναι μια συρραφή από ανθρώπους που κάνουν γκριμάτσες στην κάμερα» λέει ο Σμιθ, «αλλά εδώ τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Δώσαμε έξι κάμερες στα χέρια του κοινού -μικρές Canon 5Ds- και είχαμε ετικέτες πάνω τους που έγραφαν “μην κοιτάτε την κάμερα, απολαύστε το σόου”. Το κοινό έκανε ακριβώς αυτό».

To γκρουπ μίξαρε το ίδιο το soundtrack της ταινίας (που ήταν η πρώτη που κινηματογραφήθηκε σε Dolby 7:1) και η πρώτη προβολή της θα γίνει ταυτόχρονα σε 22 πόλεις του πλανήτη (καμιά στην Ελλάδα, αν αναρωτιέστε) στις 26 Ιανουαρίου, ενώ θα βγει στις αίθουσες τον Φεβρουάριο του 2012.