Industry

«Dolce Vita» για τον Μάρτιν Σκορσέζε και την παρέα του!

στα 10

Η κλασική ταινία του Φεντερίκο Φελίνι, «La Dolce Vita», προβλήθηκε σε αποκατεστημένη κόπια για την καλλιτεχνική αφρόκρεμα της Νέας Υόρκης. Πρωτοστάτης ο Μάρτιν Σκορσέζε.

«Dolce Vita» για τον Μάρτιν Σκορσέζε και την παρέα του!

Σε μια ιδιαίτερα λαμπερή βραδιά παρουσιάστηκε στη Νέα Υόρκη η ταινία του Φελίνι, «La Dolce Vita», πενήντα ενός ετών σήμερα. Η κόπια έχει φρεσκαριστεί και ρετουσαριστεί από το The Film Foundation, τον οργανισμό που έχει στήσει ο Μάρτιν Σκορσέζε για να προστατεύει παλιές και φθαρμένες κόπιες κλασικών αριστουργημάτων. Διοργανωτές της βραδιάς, εκτός από το Film Foundation, ήταν ο οίκος Gucci και η Κινηματογραφική Εταιρεία της Νέας Υόρκης.

Προλογίζοντας, ο Μάρτιν Σκορσέζε είπε, με το χαρακτηριστικό του σινεφιλικό πάθος: «Η ταινία ‘La Dolce Vita’ δε χαρακτηρίζει μόνο μια στιγμή μέσα στο χρόνο, αλλά σηματοδοτεί ένα νέο κεφάλαιο στην κινηματογραφική ιστορία. Οταν προβλήθηκε η ταινία, άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο το κοινό έβλεπε σινεμά. Ηταν μια ταινία-γεγονός!»

Η προβολή και το πάρτι έγιναν στο Tribeca Grand Hotel και παρόντες ήταν, μεταξύ άλλων, οι Εϊντριαν Μπρόντι, Μπεν Κίνγκσλεϊ, Πατρίσια Κλάρκσον, Τζος Χάρτνετ, Τζον Λέτζεντ, Τόνι Μπένετ, Σούζαν Σαράντον, Ντάρεν Αρονόφσκι και οι ηθοποιοί Εμιλι Μόρτιμερ και Βέρα Φαρμίγκα που παρουσίασαν την προβολή μαζί με τον Σκορσέζε.