Buzz

«Does the Dog Die?» Ενα σάιτ που απαντά την πιο σημαντική ερώτηση στο σινεμά

στα 10

Θέλετε να δείτε μια ταινία αλλά αναρωτιέστε αν έχει κάποια σκηνή στην οποία ένα χαριτωμένο σκυλάκι πεθαίνει; Τώρα ξέρετε την απάντηση από πριν.

«Does the Dog Die?» Ενα σάιτ που απαντά την πιο σημαντική ερώτηση στο σινεμά

Ακούγεται παράξενο, αλλά το doesthedogdie.com, κάνει ακριβώς αυτό: Προειδοποιεί τους ζωόφιλους υποψήφιους θεατές μιας ταινίας, αν το φιλμ που θα ήθελαν να δουν περιέχει μια σκηνή στην οποία ένας σκύλος, τραυματίζεται, βασανίζεται, κινδυνεύει, ή αν πεθαίνει.

Το site έχει μόνο τρεις κατηγορίες για τις ταινίες που περιγράφει και οι οποίες είναι αυτή την στιγμή περισσότερες από 600, αλλά με μια databese που αυξάνεται συνεχώς.

Το σκίτσο με το χαρούμενο κίτρινο σκυλάκι, σηματοδοτεί μια ταινία στην οποία κανένα κατοικίδιο δεν πεθαίνει. Το καφέ θλιμμένο σκυλάκι είναι για τις ταινίες στις οποίες ένα κατοικίδιο τραυματίζεται, ή μοιάζει να πεθαίνει αλλά τελικά επιβιώνει. Και το γκρι με τον σκύλο να κλαίει, είναι το φρικτό εκείνο είδος ταινίας στην οποία, ένα ή περισσότερο κατοικίδια πεθαίνουν.

2

Οι περιγραφές των ταινιών και των σκηνών οι οποίες αφορούν σε κατοικίδια, είναι μερικές φορές αληθινά απολαυστικές. Παράδειγμα, αυτή η περιγραφή του «American Psycho»: «Ο κεντρικός ήρωας ποδοπατά έναν σκύλο μέχρι θανάτου. Παρ΄ ολίγον να σκοτώσει και μια γάτα, αλλά τελικά σκοτώνει μια γυναίκα και αφήνει την γάτα να φύγει».

Σχεδόν μπορείς να διαβάσεις ανάμεσα στις γραμμές την επιθυμία του συντάκτη να κλείσει την πρόταση με την λέξη «ευτυχώς».

Οπώς αντιλαμβάνεστε, ακόμη κι αν δεν έχετε σκύλο, το doesthedogdie είναι αναμφίβολα ένα site που αξίζει να επισκεφτείτε....