Industry

Δυο ελληνικές ταινίες (και δυο συμπαραγωγές) χρηματοδοτούνται από το Eurimages

στα 10

Καλά νέα για το ελληνικό σινεμά στην τελευταία συνεδρίαση του χρηματοδοτικού οργάνου για το σινεμά, του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Flix Team
Δυο ελληνικές ταινίες (και δυο συμπαραγωγές) χρηματοδοτούνται από το Eurimages
Mighty Afrin

Ανάμεσα στα 29 σχέδια που χρηματοδοτήθηκαν από το Eurimages, το Ταμείο του Συμβουλίου της Ευρώπης για την ενίσχυση των κινηματογραφικών συμπαραγωγών και της διανομής ταινιών, στην τελευταία συνεδρίασή του συναντάμε τις νέες ταινίες σκηνοθετών όπως ο Νουρί Μπιλγκέ Τζειλάν ή ο Σεργκέϊ Λόζνιτσα, αλλά και δυο ταινίες Ελλήνων σκηνοθετών και δυο ελληνικές συμπαραγωγές που βρίσκονται στο στάδιο της προετοιμασίας τους.

Η πρώτη είναι το «Dodo», η καινούρια πολυαναμενόμενη ταινία του Πάνου Κούτρα, «η ιστορία μιας μεσοαστικής οικογένειας στην Αθήνα που ζει τις τελευταίες της ημέρες», μια συμπαραγωγή της Γαλλίας της Ελλάδας και του Βελγίου η οποία χρηματοδοτήθηκε με το ποσό των €345.000.

mighty afrin 607

Το δεύτερο project είναι το ντοκιμαντέρ του Αγγελου Ράλλη, «Mighty Afrin», το πορτρέτο ενός ορφανού κοριτσιού που αναζητά τον βιολογικό πατέρα της, στο Μπαγκλαντές, μιας από τις πιο ευαλωτες στις κλιματολογικές αλλαγές χώρες του πλανήτη. Η ελληνογαλλική συμπαραγωγή του σκηνοθέτη του «Πού Είσαι Σινγκάλ;» χρηματοδοτήθηκε με το ποσό των €120,000.

the grandson 607

Εκτός από αυτές τις δύο ταινίες όμως δυο ακόμη ελληνικές συμπαραγωγές χρηματοδοτήθηκαν επίσης.

Το «The Grandson», σε σκηνοθεσία της Νέλι Ρεγκουέρ σε συμπαραγωγή της Homemade Films της Μαρίας Δρανδάκη, είναι η ιστορία μιας συνταξιούχου γιατρού που ανυπομονεί να αποκτήσει εγγόνια και ταξιδεύει σε ένα καμπ προσφύγων αποφασισμένη να υιοθετήσει ένα από τα παιδιά που θα συναντήσει εκεί. Το πρότζεκτ χρηματοδοτήθηκε με το ποσό των €270.000

tiger 607

Τέλος το «Tiger» το μεγάλου μήκους ντεμπούτο του Ρουμάνου Αντρέι Τανάσε που ετοιμάζεται σε συμπαραγωγή της Graal των Κωνσταντίνας Σταυριανού και Ρένας Βουγιούκαλου, η ιστορια μιας κτηνιάτρου σε έναν ζωολογικό κήπο που ένα βράδυ ξεχνά να κλείσει το κλουβί μιας τίγρης, χρηματοδοτήθηκε με το ποσό των €145.000

Δείτε ακόμη: Αυτές είναι οι ελληνικές ταινίες του 61ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης