Buzz

Django: ο νέος ήταν ωραίος, αλλά ο παλιός είναι αλλιώς

στα 10

Ο Φράνκο Νέρο δεν ήταν φαίνεται έτοιμος να παραδώσει τα ηνία στον Τζέιμι Φοξ. Ο Ιταλός ηθοποιός ετοιμάζεται να πρωταγωνιστήσει στο «Django Lives», μία ταινία για τον ηλικιωμένο πλέον «Django τον Τιμωρό».

Django: ο νέος ήταν ωραίος, αλλά ο παλιός είναι αλλιώς
Ο Φράνκο Νέρο με τον Τζέιμι Φοξ στο «Django Unchained» του Κουέντιν Ταραντίνο

Μία νέα ταινία για τον «Django τον Τιμωρό» βρίσκεται στα σκαριά. Το «Django Lives» θα μεταφέρει τη δράση στις αρχές του 20ου αιώνα, στο 1915, όπου ο ηλικιωμένος πια Τιμωρός λειτουργεί ως σύμβουλος για την Αγρια Δύση.

Πρωταγωνιστής θα είναι ο 71χρονος Φράνκο Νέρο, ο αυθεντικός Django, έτσι όπως τουλάχιστον τον είχε συλλάβει η κάμερα του Σέρτζιο Κορμπούτσι, στο σπαγγέτι γουέστερν του 1966 (και στα σίκουελ που ακολούθησαν). Ο ίδιος ο Νέρο αποκαλεί αυτή την ταινία «το τελευταίο κεφάλαιο της ζωής του Django».

Μιλώντας στον Hollywood Reporter, ο Νέρο εξήγησε τι εννοεί με το «σύμβουλος». Κι αυτό είναι το πιο ενδιαφέρον και, ειρωνικά, το πιο κινηματογραφικό: γύρω στο 1915, στα πρώτα χρόνια των αμερικανικών γουέστερν, πραγματικοί κάουμπόιδες του Φαρ Ουέστ (όπως ο Γουάτι Ερπ ή ο Μπάφαλο Μπιλ Κόντι) δούλευαν ως σύμβουλοι στο Χόλιγουντ κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. Στην ιστορία της ταινίας λοιπόν, ο Django εμφανίζεται πίσω από τις κάμερες, στα κινηματογραφικά πλατό.

1

Σύμφωνα με τον Νέρο, η προπαραγωγή έχει ήδη ξεκινήσει και σε λίγο ξεκινούν και τα γυρίσματα, τα οποία θα γίνουν στην Αμερική.

Ολα αυτά ειπώθηκαν στο κόκκινο χαλί του φεστιβάλ Ischia Global Film & Music στην Νάπολη, όπου ο Νέρο και η σύζυγός του, Βανέσα Ρεντγκρέιβ, ήταν φέτος τα τιμώμενα πρόσωπα.

Να θυμίσουμε ότι ο Νέρο στην 5 δεκαετιών καριέρα του γύρισε πάνω από 200 ταινίες. Τον ανακάλυψε ο σκηνοθέτης Τζον Χιούστον. Η ερμηνεία του στο «Camelot» του Τζόσουα Λόγκαν (1967) τον έφερε στις υποψηφιότητες των Χρυσών Σφαιρών.