Industry

Η Disney αγοράζει το στούντιο της 20th Century Fox

στα 10

Επειτα από εβδομάδες φημολογιών, η Disney ετοιμάζεται να υπογράψει κι επίσημα μια ιστορική συμφωνία συγχώνευσης με την 21st Century Fox για 52,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Disney αγοράζει το στούντιο της 20th Century Fox

Οι φήμες για την εξαγορά της 20th Century Fox από την Disney κυκλοφορούσαν εδώ και καιρό, προκαλώντας αναταράξεις στην κινηματογραφική βιομηχανία – και όχι μόνο. Κι από σήμερα, η ιστορική συμφωνία είναι πλέον επίσημη, με τον κολοσσό της Disney να αγοράζει το μεγαλύτερο μέρος της 21st Century Fox για το ιλιγγιώδες ποσό των 52,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με αυτήν, η Disney αποκτά πλέον τον έλεγχο του κινηματογραφικού στούντιο της 20th Century Fox, αλλά και των περιφερειακών αθλητικών καναλιών της εταιρίας, μαζί με τα καλωδιακά τηλεοπτικά κανάλια του FX και του National Geographic, αλλά και τα μερίδια της εταιρείας στο Hulu και το Sky. Η 21st Century Fox θα διατηρήσει αντίστοιχα στην ιδιοκτησία της τα ειδησεογραφικά δίκτυα και κάποια από τα εθνικά αθλητικά δίκτυά της.

Διαβάστε ακόμη: H Disney ετοιμάζεται να αγοράσει την 20th Century Fox;

Η συμφωνία αυτή είναι η τελευταία σε μια σειρά από υψηλού προφίλ εξαγορές (μετά την Pixar, τη Marvel και τη Lucasfilm), που έχουν μετατρέψει το πάλαι ποτέ στούντιο κινουμένων σχεδίων σε αδιαμφισβήτητο κυρίαρχο της βιομηχανίας του θεάματος. Επόμενο βήμα, σύμφωνα με τις φήμες, η δημιουργία μιας πλατφόρμας streaming που θα ανταγωνιστεί το Netflix.

Διαβάστε ακόμη