Φεστιβάλ / Βραβεία

Οι Ντάνιελς του «Τα Πάντα Ολα» ολοταχώς για το Οσκαρ Σκηνοθεσίας

στα 10

Οι Ντάνιελ Κουάν και Ντάνιελ Σάινερτ κέρδισαν το βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας για το «Τα Πάντα Ολα» από το το Σωματείο Αμερικάνων Σκηνοθετών και εκτός από το τρίτο σκηνοθετικό δίδυμο που βραβεύεται από το DGA γίνονται και φαβορί για το Οσκαρ.

Οι Ντάνιελς του «Τα Πάντα Ολα» ολοταχώς για το Οσκαρ Σκηνοθεσίας

Χτες ανακοινώθηκαν οι νικητές της Ενωσης Αμερικάνων Σκηνοθετών (DGA) με τους Ντάνιελ Κουάν και Ντάνιελ Σάινερτ να κερδίζουν το μεγάλο βραβείο για την ταινία «Τα Πάντα Ολα» - το τρίτο σκηνοθετικό δίδυμο που κέρδισε το βραβείο.

Κατά τη διάρκεια της 75χρονης ιστορίας τους, τα Βραβεία DGA είναι τα πιο αξιόπιστα στην κούρσα για το Οσκαρ Καλύτερης Σκηνοθεσίας. Μόνο οκτώ νικητές του DGA απέτυχαν να αποχωρήσουν από την τελετή των Οσκαρ με το αγαλματάκι για την Καλύτερη Σκηνοθεσία, με πιο πρόσφατο τον Σαμ Μέντες για το «1917», ο οποίος έχασε από τον Μπονγκ Τζουν-χο για τα «Παράσιτα» το 2020.

Οι Ντάνιελς κέρδισαν τον Στίβεν Σπίλμπεργκ, τον σκηνοθέτη με τις περισσότερες υποψηφιότητες και νίκες στην ιστορία του θεσμού, 13 και 3 αντίστοιχα, ο οποίος ήταν υποψήφιος για το «The Fabelmans».

Η Σάρλοτ Γουέλς κέρδισε το βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη για το «Aftersun», ενώ οι Σαμ Λέβινσον και Μπιλ Χέιντερ κέρδισαν το βραβείο για την σκηνοθεσία σε Δραματική («Euphoria») και Κωμική Σειρά («Barry») αντίστοιχα.

The Road to Oscars 2023: Ολα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την φετινή κούρσα των Οσκαρ στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς.

the daniels dga

Δείτε παρακάτω την λίστα με τους νικητές.

Σκηνοθεσία σε Ταινία: Ντάνιελ Κουάν, Ντάνιελ Σάινερτ, «Everything Everywhere All At Once»
Σκηνοθεσία σε Δραματική Σειρά: Σαμ Λέβινσον, «Euphoria»
Πρωτοεμφανιζόμενος Σκηνοθέτης: Σάρλοτ Γουέλς, «Aftersun»
Σκηνοθεσία σε Κωμική Σειρά: Μπιλ Χέιντερ, «Barry»
Σκηνοθεσία σε Τηλεταινία ή Μίνι Σειρά: Ελεν Σέιβερ, «Station Eleven»
Σκηνοθεσία σε Ντοκιμαντέρ: Σάρα Ντόσα, «Fire of Love»
Σκηνοθεσία σε Variety/Talk Shows: Λιζ Πάτρικ, «Saturday Night Live»
Σκηνοθεσία σε Variety/Talk Show Special: Γκλεν Βάις, «The 75th Annual Tony Awards»
Σκηνοθεσία σε Reality: Μπεν Σιμς, «Running Wild With Bear Grylls»
Σκηνοθεσία σε Παιδικό Πρόγραμμα: Αν Ρέντον, «Best Foot Forward»


The Road to Oscars 2023: Ολα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την φετινή κούρσα των Οσκαρ στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς.