Buzz

Δεύτερο τρέιλερ για το «Rise of the Planet of the Apes»

στα 10

Διαφημίζεται ως η ταινία που διαθέτει ειδικά εφέ από την Weta Digital, την εταιρία που φρόντισε για το ψηφιακό σύμπαν του «Avatar». Και επιχειρεί να ζωντανέψει ξανά το μύθο του «Πλανήτη των Πιθήκων». Ο Τζέιμς Φράνκο τι έχει να πει για όλα αυτά;

Δεύτερο τρέιλερ για το «Rise of the Planet of the Apes»

Με σκηνοθέτη τον Ρούπερτ Γουάιατ («The Escapist» του 2008) και με ένα σενάριο που δεν βασίζεται σε καμια από τις προηγούμενες ταινίες της σειράς, αλλά αντίθετα χρησιμοποιεί στοιχεία από όλες προκειμένου να συνθέσει μια καινούρια ιστορία από την αρχή, το «Rise of the Planet of the Apes» μπορεί να αποτελέσει και τη μεγάλη έκπληξη του φετινού καλοκαιριού.

Οχι τόσο για το γεγονός πως τον πρωταγωνιστικό ρόλο κρατάει ο Τζέιμς Φράνκο, ούτε γιατί ο σκηνοθέτης της θεωρεί πως η ταινία θα πετύχει κάτι ανάλογο για τον μύθο του «Πλανήτη των Πιθήκων» με αυτό που πέτυχε το «Βatman Begins» για τον Μπάτμαν. Ο πραγματικός λόγος της αναμενόμενης επιτυχίας του θα είναι πως για πρώτη φορά, οι πίθηκοι είναι ψηφιακοί και μάλιστα φτιαγμένοι από την Weta Digital, με την οποία συνεργάστηκε ο Τζέιμς Κάμερον για το «Αvatar».

Και για να μην αναρωτιέστε, οι υπεύθυνοι της ταινίας προετοιμάζουν ήδη το έδαφος για επερχόμενα σίκουελς. Ο σεναριογράφος και παραγωγός Ρικ Τζαφά δηλώνει: «Το "Rise of the Planet of the Apes" θα λειτουργήσει ως πλατφόρμα για μελλοντικές ταινίες. Προσπαθήσαμε να φυτέψουμε πολλούς σπόρους που θα μπορούν να μεγαλώσουν στο μέλλον».

Το «Rise of the Planet of the Apes» κόστισε γύρω στα 90 εκ. δολ και είναι προγραμματισμένο για έξοδο στις αμερικάνικες αίθουσες στις 5 Αυγούστου.

Δείτε το πρώτο τρέιλερ της ταινίας