Industry

«Δεσμά Αίματος» για τον Νίκο Παναγιωτόπουλο

στα 10

Συνεχίζοντας αμείωτα την παραγωγικό του οίστρο, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος ξεκινάει τα γυρίσματα της καινούριας του ταινίας, βασισμένης στο βιβλίο «Δεσμά Αίματος» της Μαρίας Πάουελ.

«Δεσμά Αίματος» για τον Νίκο Παναγιωτόπουλο
Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος (αριστερά) στα γυρίσματα των «Οπωροφόρων της Αθήνας»

Ενα χρόνο μετά την προβολή των «Οπωροφόρων της Αθήνας», ο Νίκος Παναγιωτόπουλος μοιάζει αποφασισμένος να αγνοήσει την οικονομική κρίση και ξεκινάει τα γυρίσματα της καινούριας του ταινίας, η οποία βασίζεται στο βιβλίο «Δεσμά Αίματος» της Μαρίας Πάουελ που κυκλοφόρησε το 2003 από τις εκδόσεις «Κέδρος».

Η ταινία αφηγείται την ιστορία μιας αεροσυνοδού, της Μαργαρίτας που βλέπει τις μέρες της να περνούν ανάμεσα στα επαγγελματικά της ταξίδια και στην στασιμότητα της προσωπικής της ζωής, εξαιτίας του κατάκοιτου πατέρα της. Μετά το θάνατο του τελευταίου, όμως, η Μαργαρίτα θα ξεκινήσει ένα ταξίδι στη Βόρεια Ελλάδα, προκειμένου να αναζητήσει έναν ερωτικό σύντροφο του παρελθόντος.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν η Μαρκέλλα Γιαννάτου, ο Γιάννης Στάνκογλου, ο Νικήτας Τσακίρογλου, ο Μάκης Παπαδημητρίου, ο Δημήτρης Πιατάς, ο Νίκος Καρδώνης και ο Στέλιος Ιακωβίδης και είναι μια παραγωγή της «VA Films» και της «Μarianna Films».