Buzz

«Δεν θα μείνει κανείς!» «Fin»: το τέλος του κόσμου έρχεται στα Πυρηναία

στα 10

Γραμμένο από τους σεναριογράφους των «Αλλων», του «The Impossible» και του «Κελί 211», η πρώτη ταινία του Χόρχε Τορεγκρόσα, φιλοδοξεί να γίνει μια από τις επιτυχίες της χρονιάς στην Ισπανία.

«Δεν θα μείνει κανείς!» «Fin»: το τέλος του κόσμου έρχεται στα Πυρηναία

Βασισμένο σε ένα βιβλίο που υπήρξε best seller πριν λίγα χρόνια, με ένα καστ που περιλαμβάνει ηθοποιούς όπως η Μαριμπέλ Βερντού και η Κλάρα Λάγκο, τους παραγωγούς ταινιών όπως το «Agora», και μια ιστορία που κεντρίζει το ενδιαφέρον, το ντεμπούτο του Χόρχε Τοεργκρόσα έχει όλα τα φόντα για να πετύχει τους στόχους του.

Βραβευμένος για τις μικρού του μήκους με λαμπρή προϋπηρεσία στην τηλεόραση ο σκηνοθέτης του «Fin» μοιάζει ο κατάλληλος άνθρωπος για να βρει την σωστή ισορροπία σε ένα φιλμ που φιλοδοξεί να είναι από τη μια ένα θρίλερ επιβίωσης και από την άλλη μια παραβολή οικολογικών αποχρώσεων.

Η ιστορία ξεκινά όταν μια παρέα από παλιούς φίλους που δεν έχουν δει ο ένας τον άλλο για διάφορους λόγους αποφασίζουν να περάσουν ξανά ένα σαββατοκύριακο στην καλύβα στο βουνό όπου συνήθιζαν να κάνουν όλοι μαζί διακοπές. Ομως η αρχικά θετική τους διάθεση θα εξαφανιστεί σύντομα, ειδικά όταν ανακαλύψουν πως ο άνθρωπος που ενορχήστρωσε αυτή την επανένωσή τους, κι ο οποίος ήταν ο βασικός υπεύθυνος για την διάλυση της παρέας τους, δεν έχει εμφανιστεί.

Κι αν μια τοξική ατμόσφαιρα ανάμεσα σε φίλους δύσκολα μπορεί να γίνει χειρότερη, φανταστείτε τι συμβαίνει όταν μια λάμψη στον ουρανό κάνει τα ρολόγια να σταματήσουν, το ηλεκτρικό να κοπεί και τα αυτοκίνητα να ακινητοποιηθούν. Ξεκινώντας να βρουν βοήθεια, ανακαλύπτουν μόνο εγκαταλειμμένα σπίτια κι αυτοκίνητα. Κανείς άλλος εκτός από αυτούς δεν μοιάζει να υπάρχει στον κόσμο και η φύση μοιάζει να γίνεται κι αυτή επιθετική.

Τοποθετώντας τους πρωταγωνιστές του στην μέση ενός υπέροχο πουθενά, μεταμορφώνοντας τα στοιχεία της φύσης σε κάτι ξένο κι απειλητικό, το τρέιλερ του «Fin» υπόσχεται κάτι αγωνιώδες και μαζί υπαινικτικό. Δείτε το καθώς και δύο κλιπ από το φιλμ πιο κάτω.