Buzz

Δείτε ζωντανά από το Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϊ τον Ρόλαντ Εμεριχ να παρουσιάζει το «Anonymous»!

στα 10

Ο σκηνοθέτης Ρόλαντ Εμεριχ, ο σεναριογράφος Τζον Ορλόφ και ο ιστορικός Τσαρλς Μποκλέρκ συζητούν στο Μπέρκλεϊ για την αυθεντικότητα του Σέξπιρ. Παρακολουθήστε τους ζωντανά σε streaming webcast!

Δείτε ζωντανά από το Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϊ τον Ρόλαντ Εμεριχ να παρουσιάζει το «Anonymous»!
Ο Ρόλαντ Εμεριχ στο δικό του Globe Theatre

Ο Γουίλιαμ Σέξπιρ είναι ίνδαλμα, ιστορικό και λογοτεχνικό σύμβολο, μια ανατρεπτική προσωπικότητα. Ηταν, όμως και συγγραφέας; Αυτό το ζήτημα, που εδώ και χρόνια απασχολεί τους ιστορικούς, το κατά πόσο, δηλαδή, η υπογραφή του Γουίλιαμ Σέξπιρ είχε αυθεντικό αντίκρισμα, είναι το αντικείμενο της νέας ταινίας του Ρόλαντ Εμεριχ.

Ο σκηνοθέτης, μετά τις ταινίες καταστροφής που τον έκαναν διάσημο, όπως τα «Ημέρα Ανεξαρτησίας», «Godzilla», «The Day After Tomorrow», ή «2012», αφιερώνεται σ’έναν πιο ανθρώπινο ογκόλιθο, με το ίδιο πάθος.

Ποιος δημιούργησε στην πραγματικότητα τα έργα που φέρουν την υπογραφή «Γουίλιαμ Σέξπιρ»; Αυτό το ερώτημα έχουν προσπαθήσει ν’ απαντήσουν λογοτέχνες κι ακαδημαϊκοί, από τον Μαρκ Τουέιν και τον Τσαρλς Ντίκενς μέχρι τον Σίγκμουντ Φρόιντ.

Στο σκηνικό της Ελισαβετιανής Αγγλίας, ο Ρόλαντ Εμεριχ και ο σεναριογράφος Τζον Ορλόφ προσπαθούν να βρουν απαντήσεις. Σε μια εποχή πολιτικών σκανδάλων, παράνομου έρωτα στη βασιλική αυλή και υπέρμετρης ηγεμονικής φιλοδοξίας, υπήρχαν λόγοι που οι ιστορίες του κράτους μεταφέρονταν καμουφλαρισμένες στη σκηνή του θεάτρου. Ποιος, όμως, ήταν ο υπεύθυνος;

Σήμερα το βράδυ, στο Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϊ, στην Καλιφόρνια, ο Ρόλαντ Εμεριχ, ο Τζον Ορλόφ και ο ιστορικός Τσαρλς Μποκλέρκ θα συζητήσουν, μπροστά σε ανοιχτό ακροατήριο, για το ζήτημα της αυθεντικότητας του Γουίλιαμ Σέξπιρ.

Το Flix σας προσφέρει τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε ζωντανά, από εδώ, στο παρακάτω βίντεο, τη συζήτηση καθώς διεξάγεται, σε live webcast. Η ζωντανή ανταπόκριση θα ξεκινήσει στις 6 το πρωί, ξημέρωμα Πέμπτης – ναι, η διαφορά ώρας από το Λος Αντζελες κάνει τη θέασή της απαιτητική, αλλά, ακόμα κι αν δεν πάσχετε από αϋπνίες, ή δεν ξυπνάτε νωρίς για τη δουλειά, πόσο συχνά σας δίνεται η ευκαιρία να παρακολουθήσετε ζωντανά μια συζήτηση ειδικών στο Μπέρκλεϊ;

Το «Anonymous», με πρωταγωνιστές τους Ρις Ιφανς, Βανέσα Ρέντγκρεϊβ, Ρέιφ Σπολ, Ντέιβιντ Τιούλις, Τζόελι Ρίτσαρντσον και Ντέρεκ Τζέικομπι, θα βγει στις αίθουσες στις 17 Νοεμβρίου από τη Feelgood. Δείτε το τρέιλερ εδώ και τα λέμε... το ξημέρωμα!