Φεστιβάλ / Βραβεία

Δείτε τον φετινό Χρυσό Φοίνικα Μικρού μήκους, online

στα 10

Η ταινία του τούρκου Λ. Ρεζάν Γεσιλμπάς «Silent» που κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα και οι τρεις μικρού μήκους που κέρδισαν τα βραβεία της Cinefondation είναι για 24 ώρες διαθέσιμα online.

Flix Team
Δείτε τον φετινό Χρυσό Φοίνικα Μικρού μήκους, online

To Φεστιβάλ των Καννών συμμετέχοντας στο μικρού μήκους φεστιβάλ Le Jour le Plus Court, που δημιούργησε το Γαλλικό Κέντρο Κινηματογράφου πέρσι με σκοπό την προώθηση των ταινιών μικρού μήκους παγκοσμίως, δίνει την δυνατότητα στο κοινό ολόκληρου του πλανήτη να παρακολουθήσει, μερικές από τις ταινίες που κέρδισαν τα βραβεία στο διαγωνιστικό του μικρού μήκους τον περασμένο Μάιο.

Ανάμεσά τους το φιλμ του Λ. Ρεζάν Γεσιλμπάς, «Silent» που κέρδισε τον χρυσό φοίνικα. Τοποθετημένο στα 1984 στο Ντιγιαρμπακίρ, αφηγείται την ιστορία μιας γυναίκας, μητέρας τριών παιδιών που θέλει να επισκεφθεί τον άντρα της στην φυλακή. Μόνο που μιλάει μόνο κουρδικά και η μητρική της γλώσσα είναι απολύτως απαγορευμένη στην φυλακή.

Τρεις ακόμη ταινίες, από την Ρωσία, τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και την Κούβα συμπληρώνουν το πρόγραμμα που θα είναι διαθέσιμο στο site του φεστιβάλ για εικοσιτέσσερις ώρες.

Βιαστείτε να δείτε τα φιλμ, κάνοντας κλικ εδώ.