Buzz

«Best Friends»: Δείτε την μικρού μήκους ταινία της Λένα Ντάναμ!

στα 10

Ακολουθώντας τα χνάρια της Σοφία Κόπολα, η δημιουργός του «Girls» γύρισε ένα φιλμάκι για να προωθήσει μία σειρά ρούχων: τη φθινοπωρινή κολεξιόν της νεοϋορκέζας ντιζάινερ Ρέιτσελ Αντονόφ. Εχει τον τίτλο «Best Friends» και μιλάει, γιατί άλλο, για γυναικεία φιλία...

«Best Friends»: Δείτε την μικρού μήκους ταινία της Λένα Ντάναμ!

O 2ος κύκλος του «Girls» ολοκληρώθηκε πριν από μία εβδομάδα, ανάμεσα σε διχασμένες κριτικές για το φινάλε του. Η Λένα Ντάναμ έχει να γράψει το βιβλίο της αλλά και να σκεφτεί το σενάριο του 3ου κύκλου, όμως οι δραστηριότητές της (τώρα που είναι it girl) δεν σταματούν ποτέ. Για αυτό ανέλαβε και γύρισε μία ταινία μικρού μήκους για την προώθηση της φθινοπωρινής κολεξιόν της νεοϋορκέζας ντιζάινερ Ρέιτσελ Αντονόφ. Η ντιζάινερ είναι αδελφή του Τζακ Αντονόφ, κιθαρίστα των Fun, και συντρόφου της Ντάναμ.

Και καθώς όλο αυτό το πρότζεκτ είναι οικογενειακή υπόθεση, η Λένα σκηνοθετεί την... αδελφή της, Γκρέις Ντάναμ, και την νεοϋρκέζα δημοσιογράφο μόδας Αλις Γκρέγκορι σε μία μικρού μήκους που τις παρακολουθεί σε μικρές καθημερινές δραστηριότητες που ορίζουν «τι σημαίνει κολλητές φίλες». Ζουν μαζί, έχουν ίδια γούστα, γελάνε με παρόμοια πράγματα, συγκινούνται με κάτι που δε θα πρόσεχε κανείς άλλος, διαφωνούν, τσακώνονται, τα βρίσκουν και, πάνω από όλα: ανταλλάζουν ρούχα.

Το «Best Friends» αφηγείται ο Ανταμ Ντράιβερ (ναι, ο Ανταμ του «Girls») και δε θυμίζει τόσο το ύφος του «Girls», όσο ένα ακόμα πιο χειροποίητο «Frances Ha».

Πάντως η συνέπεια τη χαρακτηρίζει. Από τα πρώτα στάδια της καριέρας της και τις «Delusional Downtown Divas»), μέχρι την ανεξάρτητη κομεντί «Tiny Furniture» (2010) και το «Girls», η Ντάναμ έχει μείνει πιστή σε ένα δόγμα με το οποίο ξεκινά και η Χάνα το βιβλίο (που δε θα τελειώσει ποτέ): «Η φιλία ανάμεσα σε δύο κορίτσια είναι πολύ πιο σημαντική και έντονη από οποιοδήποτε ρομάντζο...»

Δείτε τι εννοεί (και χαζέψτε και τα ρούχα):


Κάντε επανάληψη όλων όσων γράψαμε για το Girls εδώ.