Buzz

Δείτε πρώτοι την ταινία του Μάριους Χολστ «Βασιλιάς σε μια Κόλαση»

στα 10

Ενα δυνατό δράμα και μια συναρπαστική ιστορία απόδρασης, βασισμένη σε αληθινά γεγονότα. Η ταινία του Μάριους Χολστ επιβεβαιώνει την ανοδική πορεία του Σκανδιναβικού σινεμά και βλέπεται με κομμένη την ανάσα, σφιγμένες γροθιές και συχνά δάκρυα στα μάτια.

Flix Team
Δείτε πρώτοι την ταινία του Μάριους Χολστ «Βασιλιάς σε μια Κόλαση»

Γυρισμένη σε ένα αφιλόξενο αλλά κατανυκτικό τοπίο, το φιλμ του Χολστ αφηγείται μια αληθινή ιστορία που συνέβη στις αρχές του 20ου αιώνα, σε ένα απομονωμένο σωφρονιστικό ίδρυμα ενός νησιού στα νορβηγικά φιόρδ. Μια ομάδα από αγόρια ηλικίας 11 έως 18 ετών βιώνει καθημερινά συνθήκες εντονότατης σωματικής και ψυχολογικής βίας.

Αντί να τους παρέχουν την απαιτούμενη εκπαίδευση, ο διευθυντής του ιδρύματος και οι φύλακες τούς υποβάλλουν σε επίπονες χειρωνακτικές εργασίες και σε κάθε μορφής εξευτελισμούς. Όμως, η άφιξη του 17χρονου Έρλινγκ στο ίδρυμα, πρόκειται να αλλάξει τα πράγματα, καθώς η σφοδρή του επιθυμία να αποδράσει, θα οδηγήσει σταδιακά τον ίδιο και τους συγκρατούμενούς του σε μια βίαιη εξέγερση ενάντια στο απάνθρωπο καθεστώς...

Ο σκηνοθέτης Μάριους Χολστ, λεει για τα γεγονότα που ενέπνευσαν την ταινία του: «Πρόκειται για ένα από τα πλέον σκοτεινά κεφάλαια της σύγχρονης νορβηγικής ιστορίας, καθώς μια ισχυρή στρατιωτική δύναμη χρειάστηκε να επέμβει προκειμένου να καταστείλει την ανταρσία μιας ομάδας ανήλικων αγοριών. Αυτό το – σχετικά άγνωστο στο ευρύ κοινό – συμβάν ήταν αρκετό για να με βοηθήσει να προσδώσω στην ταινία έναν επικό χαρακτήρα, συνδυάζοντας όλη εκείνη τη δράση και την αγωνία που προσφέρει η επίπονη προσπάθεια των αγοριών να αποδράσουν προς την ελευθερία, με την οικειότητα που εξασφαλίζει η λεπτομερής καταγραφή των αναμεταξύ τους σχέσεων, κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού τους στο ίδρυμα».

Το flix εξασφάλισε 15 διπλές προσκλήσεις για την avant premiere του φιλμ την Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου, στις 18.00, στον κινηματογράφο Ελλη (Ακαδημίας 64). Για να είστε ένας από τους τυχερούς που θα δουν πρώτοι την ταινία, απλά στείλτε ένα e-mail στο win@flix.grμε τον τίτλο του φιλμ στο θέμα και απαραίτητα, στοιχεία επικοινωνίας σας. Οσοι κερδίσουν θα ειδοποιηθούν με e-mail την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου.