Buzz

Δείτε πρώτοι τον Αντριεν Μπρόντι να παραδίδει «Μαθήματα Ζωής»

στα 10

H Videorama Films και το Flix σας προσκαλούν να δείτε πρώτοι τα «Μαθήματα Ζωής» του Τόνι Κέι, σκηνοθέτη του «American History X» με πρωταγωνιστή τον Αντριεν Μπρόντι.

Flix Team
Δείτε πρώτοι τον Αντριεν Μπρόντι να παραδίδει «Μαθήματα Ζωής»

Ο Χένρι Μπαρθς είναι ένας αναπληρωτής καθηγητής που αποφεύγει συστηματικά οποιαδήποτε συναισθηματική σύνδεση με συναδέλφους και μαθητές. Μια χαμένη ψυχή σε διαρκή πάλη με ένα τραυματικό παρελθόν, ο Μπαρθς θα κληθεί να καλύψει κάποια κενά διδασκαλίας σε μια από τις πιο ζόρικες περιοχές της Νέας Υόρκης. Οι καθηγητές δεν έχουν καμιά όρεξη να ασχοληθούν με το εκπαιδευτικό τους έργο, ενώ οι μαθητές δείχνουν παντελώς αδιάφοροι στη γνώση που τους προσφέρεται. Η διαφορετική στάση του Χένρι απέναντί τους θα αλλάξει την απαθή συμπεριφορά των μαθητών, οι οποίοι θα αρχίσουν σιγά-σιγά να δένονται με τον αναπληρωτή καθηγητή τους. Όταν χτυπά το κουδούνι, όμως, ο Χένρι καλείται να αντιμετωπίσει τα δικά του προβλήματα.

Σε μια μεγάλη παράδοση σχολικών ταινιών που στις καλύτερες στιγμές τους φέρνουν μνήμες από τον Σίντνεϊ Πουατιέ στο «Στον Κύριο μας με Αγάπη», τη Μισέλ Φάιφερ στο «Dangerous Minds» και τον Ράιαν Γκόσλινγκ στο «Half Nelson», ο Αντριεν Μπρόντι θα μπορούσε να είναι η φυσική συνέχεια του Εντουαρντ Νόρτον στο «American History X», την πιο γνωστή ταινία του Τόνι Κέι, ο οποίος εδώ σκηνοθετεί τη γνωστή ιστορία του καθηγητή που αντιμέτωπος με την αγριότητα της εφηβείας θα βρεθεί αντιμέτωπος με τα δικά του «μαθησιακά» κενά σαν μια σύγκρουση ανάμεσα σε δύο κόσμους που τελικά δεν διαφέρουν και πολύ.

2

Γυρισμένο στο Λονγκ Αϊλαντ της Νέας Υόρκης και με ένα εξαιρετικό καστ να πλαισιώνει τον Αντριεν Μπρόντι (από την Κριστίνα Χέντρικς του «Mad Men» μέχρι την Μάρσια Γκέι Χάρντεν, τον Μπράιαν Κράνστον του «Breaking Bad» και τον Τιμ Μπλέικ Νέλσον), το «Μαθήματα Ζωής» θα βγει στις ελληνικές αίθουσες στις 21 Μαρτίου από τη Videorama Films.

Εσείς, όμως, μπορείτε να διεκδικήσετε διπλές προσκλήσεις για να το δείτε πρώτοι την Τετάρτη 20 Μαρτίου στις 20.00 στον κινηματογράφο ΝΑΝΑ (Λ. Βουλιαγμένης 179, Μετρο Αγ. Ιωάννης) αν στείλετε ένα e-mail στο win@flix.gr με τον τίτλο «Μαθήματα Ζωής» και το ονοματεπώνυμό σας. Οι νικητές θα προκύψουν μετά από κλήρωση και θα ειδοποιηθούν με e-mail την Τρίτη 19 Μαρτίου.